iPhone 14’ün çıkış tarihi belli oldu ama daha ürün çıkmadan zam geldi! iPhone 14’ün Türkiye fiyatı..

Dünyanın teknoloji devi Apple’ın akıllı telefon dünyasındaki modeli iPhone, çok yakında yeni sürümü iPhone 14 ile piyasadaki yerini alacak. Henüz piyasaya sürülmeden zam haberleriyle anılan iPhone 14 için Apple’ın başka planları da olabilir…

iPhone 14’ün çıkış tarihi belli oldu ama daha ürün çıkmadan zam geldi! iPhone 14’ün Türkiye fiyatı..

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple, akıllı telefon endüstrisinde iPhone ile geniş yer tutmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Apple, uzun süredir iPhone modeli ile piyasayı domine ediyor. Apple’ın akıllı telefonu iPhone her ne kadar Türkiye’de sürekli değişen ve bazı istisnai durumlar haricinde devamlı artan fiyatlarıyla biliniyor olsa da aslında bu durum sadece Türkiye’ye özel. Zira Apple yeni model iPhone ürünlerini ABD’de standart olarak 799 dolardan satışa çıkarıyor. Yani yeni model gelince aslında fiyat yükselmiyor… Şimdi gözler iPhone 14 modeline çevrilmişken, ortaya atılan iddialar dikkat çekti.

Apple Satış Stratejisini Neden Değiştiriyor?

iPhone telefonların yeni sürümleri çıktığında aslında Apple bu ürünleri daha yüksek fiyattan satışa çıkarmıyor. Ürünün standart modeli ABD’de 799 dolar fiyatıyla satışa çıkarılıyor ve yeni model piyasaya sürüldüğünde, genellikle bir önceki model de 100 dolar daha ucuza satışa çıkarılır. Teknoloji devi Apple’ın satışlarında bu stratejiyi izlemesinin en büyük nedenlerinden ve dayanaklarından biri, bu yıla kadar ABD’de enflasyonun neredeyse sıfır olmasıydı. Ancak küresel enflasyondaki artışla birlikte Apple da ürün fiyatlarında güncellemeye gitti.

Ürün Gelmeden Zam Geldi!

iPhone 14’ün çıkış tarihi belli oldu ama daha ürün çıkmadan zam geldi! iPhone 14’ün Türkiye fiyatı.. - Resim : 1

Apple’a yakın bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı yeni modelin standart fiyatı 799 dolar olmayacak ve bunun yerine yeni model ABD’de 899 dolar fiyatıyla satışa çıkacak. Apple’ın iPhone 14 modelinde uygulayacağı bu fiyat artışı, beraberinde daha alt modellerde de fiyat artışını tetikleyecek. Peki Türkiye’de iPhone 14 ne kadar olacak?

Türkiye’de iPhone 14 Hangi Fiyata Satılacak?

Türkiye’de mevcut piyasada en ucuz iPhone 13 (128 GB) fiyatı 22 bin 499 TL seviyesinde bulunuyor. Yani söz konusu fiyat güncellemesi yapılmamış olsaydı ve eğer iPhone 14 bugün piyasaya sürülseydi, fiyatı 22 bin 499 TL olacaktı. Ancak iPhone 14’ün şu anki ekonomik değerler üzerinden yapılan hesaplama ile Türkiye’deki satış fiyatının 24 bin 999 TL olacağı tahmin ediliyor. Ancak yeni modelin fiyatı 30 bin TL’yi de aşabilir…

Etiketler: iPhone 14