Instagram'da çekiliş nasıl yapılır?

Instagram'da çekiliş nasıl yapılır, hakkında merak ettiğiniz her konuya yazımızda değindik. Sizler de Instagram'da çekilişe katılmak istiyorsanız sayfamızı inceleyebilir; Instagram çekiliş avantajlarından rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

Instagram'da çekiliş nasıl yapılır?

Instagram'da çekiliş yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle çekilişte vereceğiniz hediyeyi belirleyin.

  • Instagram çekiliş görselini kampanyaya özel tasarlayın.

  • Çekiliş gönderinizin açıklama kısmına katılım koşullarını yazarak kullanıcıların geneline hitap edin.

  • Çekiliş için kullanıcıların ilgisini çeken bir reklam verin.

  • Çekiliş bitiş tarihi ve saatini de belirleyerek çevrimiçi Instagram çekiliş programına kaydolun.

  • Çekiliş sonuçlarını kullanıcıların gözü önünde tarafsız şekilde açıklayın.

İşletmenizin sunacağı ürünü, hizmete göre çekiliş kazanan kişileri hangi hediyeyi verecekseniz ona göre dikkat çekici, arzu edilebilir bir hediye sunun. Bu sayede Instagram'da çekiliş yapma faaliyetine olan ilgi ve merakı artırabilirsiniz.

Instagram'da Çekiliş Görseli 

Instagram'da çekiliş görseli sade olduğu kadar dikkat çekici tasarım özelliğine sahip olmalıdır. Hediye edeceğiniz ürün ya da hizmet çekiliş görselinde net, kaliteli şekilde görülmelidir. Tüketicilerin ilk saniyeden itibaren ilgisini uyandırarak harekete geçiren çekiliş görseliniz sayesinde katılım oranı anında artacaktır.

Çekiliş Gönderisini Açıklama Ve Katılım Koşullu Yazma 

Çekiliş gönderisini açıklama ve katılım koşulu yazma markanızın bilinirliğini artırır. Katılımcılardan en az bir arkadaşını yoruma etiketleyip gönderinizi hikâyesinde paylaşması için geniş kullanıcı kitlesine hitap etmelisiniz. Kullanıcıların genelini kucaklayan katılım koşulu kriterleri hazırlamanız önerilir. Bu konuda pek çok kişi ve ajanstan destek alarak çekilişinizle beraber ürün ve hizmet kalitenizi arttırabilirsiniz.

Çekiliş Gönderisine Reklam Verme 

Instagram'da çekiliş nasıl yapılır? - Resim : 1

Çekiliş gönderisine reklam verme kullanıcıların ilgi, odağına hitap eden kaliteli, görseli oluşturduktan sonra çekilişinizin geniş kitlelere ulaşmasına yardım eder. Sponsorlu reklam verirken hedef kitlenize yönelik potansiyel müşterinizi çekmenize olanak sağlayan özel profil oluşturmalısınız. Instagram tanıtım stratejisini doğru, bilinçli, kaliteli şekilde yaparsanız işletmenizin marka kalitesini ve verimliliğini artırabilirsiniz.

Çekiliş Bitiş Tarihi Ve Saatini Belirleme 

Çekiliş bitiş tarihi ve saatini belirleme gönderi açıklamasında belirtilmelidir. Zaman sınırı koymak kullanıcılara aciliyet duygusu yaratacağı için gönderinizin çok kısa süre içinde bile daha hızlı ve etkili etkileşim sağlamasına yardım eder. Instagram'da çekiliş yapma süresi bir gün, bir hafta, iki hafta gibi sürelerle farklılık gösterebilir. Yüksek katılım kitlesine sahip olan markalar daha çok 24 saat süren çekilişler yaparken küçük, orta ölçekli işletme ve markaların çekiliş süresi 3 - 7 gün arasında değişmektedir.

Etiketler: instagram, çekiliş