İngiliz Atlet Mo Farah’ın İtirafı Dünya Basınında! Gerçek İsmi De Ortaya Çıktı…

Dünya basını Britanyalı Olimpiyat yıldızı Mo Farah’ın açıklamalarıyla çalkalanıyor. Atlet Mo Farah’ın hayat hikayesinde ortaya çıkan şok itiraf sonrası Olimpiyat yıldız gerçek ismini de açıkladı.

İngiliz Atlet Mo Farah’ın İtirafı Dünya Basınında! Gerçek İsmi De Ortaya Çıktı…

Somali asıllı Britanyalı Olimpiyat Şampiyonu atlet Sir Mo Farah, geçtiğimiz günlerde İngiltere’ye nasıl geldiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hayat hikayesini anlatan ve itiraflarda bulunan Mo Farah’ın açıklamalarıyla birlikte dünya basını çalkalanmaya başladı. İngiltere’ye nasıl geldiğini ilk kez açıklayan Mo Farah, daha önce dile getirdiği “Ailem mülteci olarak Somali’den Britanya’ya gitti” açıklamasını BBC’de kendi hakkında yayınlanan “The Real Mo Farah” belgeselinde yaptığı açıklamayla değiştirdi. Farah’ın itirafının yankıları sürerken, Olimpiyat şampiyonunun gerçek adı da ortaya çıktı.

“Yıllarca Başka Bir Ailenin Çocuğuna Bakmaya Zorlandım”

Hakkında yayınlanan belgeselde konuşan Mo Farah, çocukken insan kaçakçıları tarafından Britanya’ya getirildiğini söyledi. Farah “Henüz 9 yaşında, hiç tanımadığım bir kadın tarafından İngiltere’ye getirildim. Yıllarca başka bir ailenin çocuğuna bakmaya zorlandım. Bunu yıllarca içimde tutmaya çalıştım ancak insan kaçakçılığına dikkat çekmek için açıklamaya karar verdim. Beni şanslı yapan koşabiliyor olmamdı. Benim kadar şanslı olmayan insan kaçakçılığı kurbanı birçok insan var” dedi.

“Gerçek İsmim Mo Farah Değil”

İngiliz Atlet Mo Farah’ın İtirafı Dünya Basınında! Gerçek İsmi De Ortaya Çıktı… - Resim : 1

Olimpiyat yıldızı atlet Farah, kendisine “Mo Farah” ismini, insan kaçakçısı olan “Muhammed Farah” isimli kadın tarafından verildiğini belirtti. İngiliz atlet “İtiraf etmem gerekirse ben zannettiğiniz kişi değilim. Birçok insan beni ‘Mo Farah’ olarak biliyor. Ancak benim adım bu değil, ben o değilim. Gerçek ismim Huseyin Abdi Kahin. ‘Mo Farah’ ismi beni İngiltere’ye kaçıran kadın tarafından verildi” sözlerini dile getirdi. Farah, babasının Somali’deki iç savaşta öldüğünü ve kendisini İngiltere’ye getirenlerin, kendisini annesinden ayırdığını itiraf etti.

“Beni Annemden Ayırdılar”

Mo Farah babasının Somali’deki iç savaşta öldüğünü açıkladı ve “Britanya’ya getirilirken beni annemden ayırdılar. Ben Avrupa’da ailemle birlikte yaşayacağımı sanıyordum. Ancak beni kaçıran kadın tarafından aile içi şiddet mağduru gösterilen belgeleri görünce başımın belada olduğunu anladım” dedi.

4 Olimpiyat altını kazanan ilk İngiliz atletizm sporcusu olma unvanını elde eden Mo Farah, yaptığı açıklamada kendisini, geçmişiyle ilgili gerçeği itiraf etmesi konusunda çocuklarının motive ettiğini de belirtti.

Etiketler: spor