İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilecek! VGM burs başvuru tarihleri belli oldu! Tam 5.200 TL ödenecek!

Öğrencilere maddi destek sağlanabilmesi adına hem devlet hem de devletin birçok kurumu tarafından verilen öğrenci burslarından biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu için 2022-2023 eğitim öğretim sezonu başvuru tarihleri netleşti.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilecek! VGM burs başvuru tarihleri belli oldu! Tam 5.200 TL ödenecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na kadar devletin pek çok kurum ve kuruluşu tarafından sağlanan öğrencileri bursları, öğrencilerin fırsat eşitliğini yakalayabilmesi adına oldukça önemli olarak görülüyor. Burs veren kurumlardan biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ise, her yıl ilköğretimden üniversite öğrencilerine kadar pek çok öğrencinin eğitim ve öğretim masrafını karşılamasına yardımcı oluyor.

Şartları sağlayan öğrencilere verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu, her sene belirli dönemlerde başvuruların alınması ve bu başvuruların değerlendirmesi sonrası bağlanıyor. Bu kapsamda her yıl bir takvim yayınlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, takvimi doğrultusunda başvuruların kabulünü gerçekleştiriyor. Başvurular için 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonu için de bir takvim yayınlamış olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu senenin şartlarını da açıklamış bulunuyor.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURU TAKVİMİ YAYINLANDI

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilecek! VGM burs başvuru tarihleri belli oldu! Tam 5.200 TL ödenecek! - Resim : 1

Her kademedeki öğrenci için burs sağlayan kurumlardan biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonu başvurularına ilişkin bir takvim yayınladı. İlköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri için burs başvurularını 20 Kasım 2022 tarihine kadar almaya devam edecek olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencileri için ise başvuruları 21 Kasım 2022 tarihi ile 30 Kasım 2022 tarihleri arasında kabul edecek.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere burs desteği sağlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, açıköğretim öğrencilerine burs vermeyeceğini açıkladı. Yayınladığı şartlar kapsamında kendi kurumu bünyesinden ailede başka bir burs alan olması halinde yeni burs başvurusunun değerlendirilmeye alınmayacağını açıklayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ile muhtaç aylığı alan öğrencilerin de burstan yararlanamayacağını belirtti.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURULARI ONLİNE YAPILACAK

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sağladığı eğitim yardımı başvurularının nereden ve nasıl yapılacağı da kurum tarafından açıklandı. Başvuruları çevrimiçi bir şekilde alacak olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, resmi web sitesi üzerindeki formun doldurularak, başvurunun gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2021-2022 eğitim yılından itibaren ödediği burs rakamlarının bu sene artış görmesi bekleniyor. Ancak, yeni rakamlarını henüz belirlememiş olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, şu an için ortaöğrenim seviyesindeki öğrencilere aylık 200 TL, yükseköğrenim seviyesindeki öğrencilere ise aylık 650 TL burs veriyor. Öte yandan Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs ödemelerini 8 ay boyunca sürdürüyor.

Etiketler: VGM, burs, başvuru, öğrenci