İBB Sel Mağdurlarına Desteğe Başladı! Destek Paketinde Neler Var? Yardımdan Nasıl Yararlanılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 Temmuz tarihinde yaşanan su baskınına yönelik yeni tedbirlerini açıkladı. Uygulamaya göre selden etkilenen 27 aileye nakdi yardım yapılması kararı alınmıştı. Gelen yoğun talep üzerine ekonomik destek kapsamı daha da genişletildi. Yardımdan yararlanmak isteyenlerin belirli belgeleri teslim etmesi yeterli oluyor. Konunun detayları haberimizde…

İBB Sel Mağdurlarına Desteğe Başladı! Destek Paketinde Neler Var? Yardımdan Nasıl Yararlanılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışlardan mağdur olan ailelere desteğini sürdürüyor. Esenyurt ilçesinde gerçekleşen su baskınları aileleri ekonomik olarak maddi ve manevi yönden zor durumda bıraktı. Mağdur olan aileler sosyal yardım yönetmeliği gereğince 7000 TL değerinde nakit yardım desteğinden yararlanabildi.

Maddi ve Manevi Destek Başvurusu Devam Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sel mağdurlarına yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal Hizmetler kapsamında felaketin yaşandığı gün 22 farklı ilçede inceleme başlatıldı. Sonuçlar net olarak açıklandı. 27 farklı aile belgelerle başvuru yaptığı anda ödemelerini aldı. Şu anda başvuruda bulunan 125 farklı aile bulunuyor. Sisteme işlendiler ve nakit desteğinden faydalandırılacaklar.

Destek için Hangi Evraklar Gereklidir?

İBB Sel Mağdurlarına Desteğe Başladı! Destek Paketinde Neler Var? Yardımdan Nasıl Yararlanılır? - Resim : 1

İBB tarafından sunulan ekonomik destek sürecinden yararlanmak isteyen vatandaşların en yakındaki belediyeye giderek Sosyal Hizmet Müdürlüğü aracılığı ile yardım talebinde bulunması gerekiyor. Bu kapsamda sel mağduru vatandaşlara 10 Temmuz itibari ile nakit destek yardımı başlatıldı. Evlere inceleme yapıldı ve aile bireyleri ile görüşüldü. Hangi evrakların gerekli olduğu net bir şekilde söylendikten sonra ekonomik destek süreci başlatıldı. Talep edilen evraklar arasında itfaiye raporu da yerini alıyor.

Destek Paketi Genişletildi!

Sel mağdurları için oluşturulan destek paketi içerisinde yalnızca nakdi yardım yer almıyor. Bunun dışında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından manevi olarak desteğe ihtiyacı olanlar için ücretsiz bir destek hattı da oluşturuldu. Bunun yanı sıra talebe göre bölgeye farklı türlerde 150'ye yakın kişisel kıyafet ve ihtiyaç malzemesi, çocuklar için 100 farklı oyuncak. 168 çocuk bezi ve 150 adet ıslak mendil ile 120 paket çikolata dağıtımı da yapıldı.

Etiketler: istanbul sel, yardım