Hindistan’da İslamofobik öğretmen skandalı! Müslüman öğrencisini sınıf arkadaşlarına tokatlattırdı

İslamofobinin son yıllarda arttığı Hindistan’daki bir okulda meydana gelen skandal olay infiale yol açtı. Sosyal medyada paylaşılan videoya göre, bir öğretmen, yedi yaşındaki Müslüman öğrencisine ‘Dinin nedeniyle okuldan atılman gerekiyor’ diyerek sınıf arkadaşlarına tokat attırdığı anlar saniye saniye kamerada!

Sitene Ekle

Hindistan’ın en büyük eyaleti olan Uttar Pradeş’te meydana gelen olayda, bir okulun öğretmeni, yedi yaşındaki çocuğun dini nedeniyle okuldan atılmasını istediğini söyleyerek tüm sınıf arkadaşlarına tokat attırdı.

El Cezire’de yer alan habere göre, videoda, öğretmeni Trapta Tyagi'nin İslamofobik sözler sarf etmesinin yanı sıra diğer öğrencileri Müslüman çocuğa daha sert tokat atmaya teşvik ettiği görüldü.

Müslüman çocuğun sınıf arkadaşlarının önüne çıkarıldığı sırada, öğretmenin "Tüm Müslüman öğrencilerin (okuldan) gitmesi gerektiğini söylüyorum" dediği ve videoyu çeken kişinin "Haklısın. Bu, eğitimi mahvediyor" ifadeleriyle karşılık verdiği görüldü.

‘MÜSLÜMAN NEFRETİNİN SONUCU’

Konuya ilişkin El Cezire’ye konuşan Müslüman çocuğun ailesi, nüfusun yaklaşık 5'te 1'ini Müslümanların oluşturduğu eyalette yaşanan olayın ardından, oğullarının eve ağlayarak geldiğini söyledi.

Öğretmenin, çocuklarının "başarısızlığını gerekçe göstererek kendini haklı çıkarmaya çalıştığını" ancak oğullarının başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek olayın "ülkede yayılan Müslüman nefretinin bir sonucu" niteliğinde olduğuna dikkati çekti.

Etiketler: Hindistan, Müslüman