Hesabınıza 6 bin 4 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin!

Depremin ardından çalışan vatandaşların durumu bilinmezken yapılan açıklamada tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi çalışanlara kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne ödenek sağlanacağı belirtildi.

Hesabınıza 6 bin 4 TL yatmış olabilir! Hemen kontrol edin!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin meydana gelmesinin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Yaşanan korkutucu depremin ardından en çok merak edilen konu başlıklarından birisi de çalışanların durumu olurken çalışanların bu depremin ardından nasıl bir yol izleyeceği merak edildi. 

Depremin ardından çalışan vatandaşların durumu bilinmezken yapılan açıklamada tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi çalışanlara kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne ödenek sağlanacağı belirtildi. Depremzedeler için geçerli olan bu durum kapsamında birçok kişi kısa çalışma ödeneğinin ne kadar olduğunu merak etti. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DUYURULDU!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin meydana gelmesinin ardından büyük deprem beraberinde çevre 10 ilde etki ederken birçok bina yerle bir oldu. Yıkılan binaların ardından enkaz görüntüleri ortaya çıkarken enkaz altından birçok kişi çıkarıldı. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası çalışan depremzedeler için nasıl bir uygulamanın yapılacağı merak konusu oldu. 

Çalışan depremzedeler için kısa çalışma ödeneği sağlanırken brüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar ödeme alacakları belirtildi. Depremin ardından depremzedeler için birçok destek ödemesinin duyurusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken açıklamalar doğrultusunda asgari ücretli bir çalışana yapılacak aylık ödeme tutarının 6 bin TL olacağı belirtildi. 

6 BİN TL VERİLECEK!

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin meydana gelmesinin ardından depremzedeler için birçok destek duyurusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Evi yıkılan veya hasar gören vatandaşlara 1 yıl boyunca kira yardımı ve taşınma yardımı sağlanacağı belirtildi. Kirada oturan vatandaşlar için aylık 2 bin TL kira yardımının verileceği belirtilirken evi kendisinin olan vatandaşlara sağlanacak kira yardımının ise 5 bin TL olduğu duyuruldu. 

Kira ve taşınma yardımının yanı sıra asgari ücretli çalışan vatandaşlara kısa çalışma ödeneğinin sağlanacağı belirtildi. Bu ödenecek brüt maaşın yüzde 60'ı olurken kısa çalışma ödeneği ile asgari ücretli bir çalışana ödenecek tutar 6 bin 4 TL. olacak. 

Etiketler: destek