Hazır giyim sektörüne kışın zam geleceği açıklandı! Bershka, Zara, Pull Bear, Hm, Mavi sweat, kazak, gömlek fiyatlarını görenlerin tansiyonu çıktı!

Bugün gün içerisinde gündeme düşen "hazır giyim sektöründe artan maliyetlerin etkisiyle kış döneminde %70 zam beklendiği belirtildi." haberi sonrasında ise büyük markalar yeni fiyatlarını açıklamaya hazırlanıyor. Peki Hazır giyim sektörüne kışın zam geleceği açıklandı! Bershka, Zara, PullBear, Hm, Mavi sweat, kazak, gömlek fiyatlarını görenlerin tansiyonu çıktı!

Hazır giyim sektörüne kışın zam geleceği açıklandı! Bershka, Zara, Pull Bear, Hm, Mavi sweat, kazak, gömlek fiyatlarını görenlerin tansiyonu çıktı!

Türkiye'de bugün gündeme düşen zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bir zam haberi de tekstil grubuna geliyor. Akaryakıt ve gıda ürünleri Türkiye'de yeni yıl ile birlikte her geçen gün artmaya devam ederken yeni gelen zamlar tekstil ürünlerini de vurdu. Buna göre ise sektör kaynaklarından bugün gelen haberlere göre hazır giyimde kışın yüzde 70 oranında zam gelecek. Maliyetlere gelecek bu zam sonrasında ise yeni fiyatlar ne kadar olacak merakla araştırılıyor. Peki Bershka, Zara, Pull Bear, Hm, Mavi sweat, kazak, gömlek fiyatları ne kadar olacak?

Artan tekstil maliyetleri ürün fiyatlarına yansırken kış sezonu başında ise hazır giyim ürünlerinde fiyat artışları adeta cepleri delecek. Gün içerisinde Bloomberg HT programına katılan Gürmen Grup Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan, mevcut zamların üstüne kışın fiyat artışının yüzde 70’e ulaşmasını beklediğini açıkladı.

Pandemi ile birlikte yün, pamuk gibi ana ham maddelerde döviz bazında artışlar yaşandığını söyleyen Zeynep Doğan sözlerine şu ifadelerle devam etti.

"Dolayısıyla maliyet kalemlerini yönetmek perakendecilerin bu dönemde en önemli konularından biri. Bu oranlar ne üreticilerin ne de markaların tek başına sırtlayabileceği oranlar değil. Tabi bu fiyat artışları tam olarak tüketiciye yansıtılabilecek oranlar da değil. Mayıs ayında fiyatlarda artış yüzde 30 seviyelerindeydi, yazı bu şekilde atlatırız ama önümüzdeki kış döneminde ben yüzde 70 artış bekliyorum geçen kışa göre." 

Bershka, Zara, Pull Bear, Hm, Mavi kış sezonu fiyatları ne kadar zamlanacak?

Hazır giyim sektörüne kışın zam geleceği açıklandı! Bershka, Zara, Pull Bear, Hm, Mavi sweat, kazak, gömlek fiyatlarını görenlerin tansiyonu çıktı! - Resim : 1

Kış sezonu ürünlerine yüzde 70 zam geleceğinin öğrenilmesinin ardından Türkiye'de en fazla alışveriş yapılan mağazaların fiyatları ne denli artacak araştırılıyor. Buna göre ise Türkiye'nin ciro rekortmeni mağazaları olan Bershka, Zara, Pull Bear, H&M ve Mavi markalarının sweatshirt, kazak ve gömlek tahmini fiyatları kamuoyuna düştü.

Mağaza personelleri ve müdürlerinden elde edilen sektör kaynaklı iddialara göre birçok markada;

  • Sweatshirt fiyatlarının başlangıcının markadan markaya değişmek üzere 350 TL
  • Kazak fiyatlarının başlangıcının markadan markaya değişmek üzere 280 TL
  • Gömlek fiyatlarının başlangıcının markadan markaya değişmek üzere 400 TL'den başlaması bekleniyor.

Yün, pamuk ve polyestere gelen zamlar sonrasında ise kış sezonu ürünlerinde pantolon gibi bir çok üründe de gelen zamlarla ile birlikte yeni fiyatların minimum 500 TL'den başlaması bekleniyor.

Etiketler: zara, bershka, pull bear, h&m, mavi, zam