Hayri Baraçlı kimdir?

Hayri Baraçlı, Temmuz 2009’da İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve İBB'de ikinci adam konumunda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlerde bulunmuştur. Peki, Hayri Baraçlı kimdir? Hayri Baraçlı aslen nerelidir? Hayri Baraçlı kaç yaşında, kaç doğumlu? Hayri Baraçlı kariyeri hakkında birçok konu merak edilmektedir. Tüm detaylara Hayri Baraçlı kimdir? Hayatı konumuda detaylı yanıtlar verilmiştir.

Hayri Baraçlı kimdir?

Hayri Baraçlı uzun yıllar kamuda çeşitli görevlerde bulundu. 2009'da İETT Genel Müdürü olmuştur daha sonra Mayıs 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri koltuğuna oturdu. Peki, Hayri Baraçlı kimdir? Hayri Baraçlı aslen nerelidir? Hayri Baraçlı kaç yaşında, kaç doğumlu? Hayri Baraçlı kariyeri hakkında birçok soruya Hayri Baraçlı kimdir? Hayatı konumuzda detaylı cevaplar vermiş bulunuyoruz. İşte Hayri Baraçlı detayları... 

Hayri Baraçlı kimdir? Hayatı

Dr. Hayri Baraçlı 1966 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.

1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ)araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başladı.

Hayri Baraçlı YTÜ Öğretim Üyesi olarak dersler vermeye devam etmektedir.

Hayri Baraçlı
Hayri Baraçlı

Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi, Bilişim Sistemleri derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulunda verdi. 1999 yılından bu yana aynı Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ayrıca; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Kamu ve özel sektörde; makine imalat, madeni eşya, plastik enjeksiyon, ayakkabı, tekstil, perakende ticaret ve gıda sanayi alanlarında çalışmaları oldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Dr. Baraçlı’nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Yalın Yönetim, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Yerel Yönetimlerde; Akıllı Şehircilik Uygulamaları, Dayanıklı Şehirler, Ulaşım Yönetimi ve Raylı Sistemler, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji konularında da çalışmalar yürüttü.

Temmuz 2009’da İETT İşletmeleri Genel Müdürü, Mayıs 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. 28 Haziran İBB seçimlerinin ardından ekibiyle birlikte istifa etti.

Ekim 2018’de T.C. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı.

Mayıs 2022’de Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine başladı.

Hayri Baraçlı'nın hayatı
İBB Eski Başkanı Dr. Kadir Topbaş (sol) İBB Eski Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı (sağ)

Akademi Dışı Kariyeri

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)
T.C. Cumhurbaşkanlığı 
İGDAŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Şehir Hatları A.Ş.
İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü
İDO A.Ş.
Beltur A.Ş.
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.
Milli Prodüktivite Merkezi

Hayri Baraçlı'nın X (Twitter) hesabı @hayribaracli'dır. Instagram hesabı da @hayribaracli'dır.