46,6757 %0.04
53,1975 %-0.25
61,9018 %0
İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber HAYAT Hava Durumu... Temmuz Ayı Aşırı Sıcakla Başladı: Öğle Saatinde Dışarı Çıkmayın

Hava Durumu... Temmuz Ayı Aşırı Sıcakla Başladı: Öğle Saatinde Dışarı Çıkmayın

Avrupa genelini etkisi altına alan aşırı sıcak dalgası Türkiye'ye de giriş yaptı; Meteoroloji Genel Müdürlüğü temmuz ayının ilk gününde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığını duyurdu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşın gözü kulağı hava durumu raporlarına çevrilmişti ancak beklenen serinlik gelmedi. Temmuz ayına adım atılmasıyla birlikte termometreler adeta alev aldı. Yurt genelinde etkisini hissettiren bu bunaltıcı hava, günlük yaşamı olumsuz etkilerken uzmanlar özellikle kronik rahatsızlığı olanları ve yaşlıları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Avrupa’nın etkilendiği yüksek sıcaklıklar, Türkiye’de de etkisini gösteriyor.

MTM Hava Durumu Sıcaklık Öğle Saatlerinde Etkisini Artıracak
Fotoğraf: Canva

MTM Hava Durumu: Sıcaklık Öğle Saatlerinde Etkisini Artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) hava durumuna dair son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde yaz sıcaklıkları etkisini artırarak sürdürüyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, bunaltıcı sıcaklar özellikle günün öğle saatlerinde etkisini daha da hissettirecek.

Öte yandan MGM, Çanakkale çevreleri, Balıkesir’in batı ve güney ilçeleri ile İzmir ve Manisa’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin olacağını kaydederken, yağışlı alanlar dışında kalan bölgelerde açık ve az bulutlu havanın etkisini koruyacağını bildirdi.

MGM, rüzgarın genel olarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesinin beklendiğini, Muş, Bingöl, Batman ve Diyarbakır çevrelerinde ise rüzgarın saatte kuvvetli eseceğini kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *