Hatay'ı günde 2 bin kişi terk ediyor!

Hatay'da meydana gelen depremde hasarlı binalarda yıkılırken Hataylı pek çok kişi çevre illere gitmeye başladı.

Hatay'ı günde 2 bin kişi terk ediyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından geçtiğimiz akşam 20 Şubat tarihinde Hatay merkezli deprem meydana geldi. Hatay'da geçtiğimiz akşam meydana gelen deprem binaların yerle bir olmasına neden olurken vatandaşlar hızla şehirden ayrılmaya çalışıyor. 

Hatay'da meydana gelen depremde hasarlı binalarda yıkılırken Hataylı pek çok kişi çevre illere gitmeye başladı. Alabildiği kadar eşyasını alan vatandaşlar çevre illere giderken otobüs firması çalışanı günde Hatay'dan 2 bin kişinin ayrıldığını dile getirdi.

EŞYASINI ALAN GİDİYOR!

Taş üzerinde taş kalmadığını dile getiren Hataylı Ümit Özalp 30 yıldır Hatay'da yaşadığını belirtirken "40 yıldır burada yaşıyorum. Doğma büyüme Hatay Antakyalıyım. Çok büyük bir deprem meydana geldi. Hiç bir şeyimiz kalmadı. Evimiz, yurdumuz, çocuğumuz. İşimizden olduk. Şuan ki durumumuz içler acısı. Otobüslerle herkes ilini memleketini değiştirmeye çalışıyor. Bu depreme 7.7 diyorlar. Ben hiç inanmıyorum. Bu deprem 12'nin üzerindedir. Çünkü taş üstünde taş kalmamış durumdadır" dedi.

Günde 2 bine yakın kişinin Antalya, Mersin gibi illere gittiğini dile getiren otobüs firması çalışanı Kenan Çağlar  "Genellikle yolcularımız Antalya, Mersin, İstanbul civarına gidiyor. Burada ne ev var ne de yatabileceğimiz bir yer. Herkes mağdur bir durumda. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her saat başı araba çıkıyor. Şuanda yoğunluk var. Bazıları evleri ne durumda diye geri dönüyor. Her araba dolu gidiyor. Günlük en az 2 bin yolcu taşıyoruz" dedi.

ANTALYA, MERSİN VE İSTANBUL'A GÖÇ BAŞLADI!

Hatay'ı günde 2 bin kişi terk ediyor! - Resim : 1

Hatay'da vatandaşlar alabildikleri eşyalarını alarak farklı illere giderken geçtiğimiz günlerde Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından  "Daha güçlü, ama daha yeşil, karbon ayak izi sıfır olan ve gelecek adına depremlerle boğuşabilen ve depremler olduğunda ayakta kalabilen bir yapıyla tekrar Hatay'ı inşa edeceğiz. Bunun için bir, bir buçuk yıla ihtiyacımız var. Bir, bir buçuk yıl içerisinde sizlerden ricamız ata şehrinizdeki mallarınızı, topraklarınızı satmayın. Çünkü burası size ecdadınızdan yadigar kaldı. Sizler çocuklarınıza, torunlarınıza bu şehri bırakıp gideceksiniz. Ama gitmeden önce hepimizin esas görevi bu şehre sahip çıkmak, bu şehri ayağa kaldırmak ve bu şehri geleceğe taşımak…

Büyük bir badire atlattık ve o badireden ders alacağız. Hep birlikte omuz omuza bu şehri tekrardan inşa edeceğiz. Hatay, kırk asırlık Türk yurdu; Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Tayfur Sökmen'in ve hepimizin ecdadının bize emaneti… Hatay bizimdir, bizim kalacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse malını satmasın, kimse toprağını satmasın, kimse gelecek adına umutlarını kırmasın." açıklaması yapılmıştı. 

Etiketler: hatay