Halkbank duyurdu! Taşıt kredisinde faiz oranları yüzde 1,63’e kadar düştü! Üstelik geri ödemede de erteleme fırsatı var

Taşıt kredilerinde başlayan faiz indirimi furyası Halkbank’ı da etkisi altına aldı. Aralık ayı itibariyle taşıt kredisi ürünlerinde indirime giden Halkbank, ödeme erteleme gibi pek çok avantajı da sağlamaya başladı.

Halkbank duyurdu! Taşıt kredisinde faiz oranları yüzde 1,63’e kadar düştü! Üstelik geri ödemede de erteleme fırsatı var

Otomotiv sektöründe devam eden yukarı yönlü hareketlilik, yeni yıl öncesinde daha önemli bir hal aldı. Yeni yıldan itibaren en az yüzde 7 zam alması beklenen sıfır otomobillerin ikinci el otomobil piyasasını yükseltmesi de an meselesi iken; 24 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren araçlara gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah düzenlemesi, piyasadaki hareketliliği biraz olsun artırdı. Bu hareketliliği desteklemek adına taşıt kredisi kampanyası düzenleyen bankalar arasına aralık ayı itibariyle Halkbank da eklendi.

Bir kamu banka olmasının getirdiği anlayış ile bireysel ihtiyaç kredisinden konut kredisine kadar piyasanın en uygun faizlerini sunan Halkbank, taşıt kredisinde de aynı hamleyi gerçekleştirdi. Taşıt kredisini kampanyaya sokan Halkbank, sadece faiz indirimi ile kalmadı. Halkbank, aynı zamanda geri ödemeleri de daha kolay hale getirdi.

HALKBANK’TA TAŞIT KREDİSİ FAİZ İNDİRİMİ DÖNEMİ BAŞLADI

Halkbank duyurdu! Taşıt kredisinde faiz oranları yüzde 1,63’e kadar düştü! Üstelik geri ödemede de erteleme fırsatı var - Resim : 1

Aralık ayı itibariyle daha uygun faizden taşıt kredisi sunmaya başlamış olan Halkbank, sıfır ve ikinci el araçlar için sağlayacağı taşıt kredisinin güncel faiz oranlarını açıkladı. Bu ay itibariyle sıfır araçlar için yüzde 1,63 faiz oranından kredi sağlayan Halkbank, ikinci el araçlar için yüzde 1,65’ten kredi sağlayacağını bildirdi. Vadelendirmeye ilişkin de bir duyuru gerçekleştiren Halkbank, sıfır araçlarda proforma fatura değeri; ikinci el araçlarda kasko değeri baz alınmak koşuluyla vadelendirme politikasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Proforma Fatura değeri / Kasko değeri; 400.000 TL'ye kadar olan taşıtlar için kredi vadesi 48 ay, 400.001 TL-800.000 TL arasındaki taşıtlar için 36 ay, 800.000-1.200.000TL arasındaki taşıtlar için 24 ay ve 1.200.000-2.000.000 TL olan taşıtlar için kredi vadesi 12 aydır.”

HALKBANK’TA TAŞIT KREDİSİ GERİ ÖDEMELERİ DAHA KOLAY HALE GELDİ

Taşıt kredisi paketlerinde avantajlı yenilikler gerçekleştiren Halkbank, kredi kullanımlarına ilişkin tüm işlemlerin şubelerden yapılacağını belirtti. Bunun yanı sıra taşıt kredisinde maliyet kesintilerini oldukça düşüren Halkbank, geri ödemeleri de kolaylaştırdı.

Artık taşıt kredilerinde sabit taksit ödemelerini zorunlu tutmayan Halkbank, dileyenlerin artan, azalan ya da değişken tutarlarda geri ödemeler yapabileceğini açıkladı. Üstelik Halkbank, taşıt kredisi geri ödemelerinde 2 aya kadar erteleme sunmaya da başladı.