Güven Yalçın Beşiktaş’a veda etti, İtalyan ekiple 3 yıllık sözleşme imzaladı

Uzun yıllar Beşiktaş formasını giyen Güven Yalçın, artık kariyerine İtalya’da devam etme kararı aldı. Siyah beyazlı takımdan ayrılan Güven Yalçın, transfer için İtalyan ekibi Genoa ile 3 yıllık anlaşma imzaladı.

Güven Yalçın Beşiktaş’a veda etti, İtalyan ekiple 3 yıllık sözleşme imzaladı

2018 yılından bu yana Beşiktaş forması giyen 23 yaşındaki genç golcü Güven Yalçın, Beşiktaş ile sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadı. Formasını giydiği Beşiktaş ile anlaşma sağlayamayan Güven Yalçın, İtalya’nın yolunu tuttu. Kariyerine İtalya’da devam edecek olan genç futbolcu, İtalyan ekiplerinden Genoa ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Güven Yalçın’ın Genoa ile imzaladığı sözleşmenin detayları da belli olurken, İtalyan ekip serbest durumda olan genç futbolcu için bonservis bedeli ödemeden imzayı attırdı.

Genoa ile 3 Yıllık Anlaşma İmzaladı

2018 yılından bu yan Beşiktaş forması giyen santrafor oyuncusu Güven Yalçın, Beşiktaş ile sözleşme yenilemek için görüşmelere başlamıştı. Takımıyla mali konularda anlaşma sağlayamayan Güven Yalçın, bu nedenle siyah beyazlı ekipten ayrılma kararı aldı. Almanya doğumlu genç golcü Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra İtalya’nın yolunu tuttu ve Genoa ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Genoa, Güven Yalçın’ın transferinde bonservis bedeli de ödemeyecek. 2018 yılında Beşiktaş’a transfer olan 23 yaşındaki genç golcü Güven Yalçın, Beşiktaş forması ile çıktığı 101 maçta 20 gol atıp 7 de asist katkısı yapmıştı.

Güven Yalçın Kimdir?

Güven Yalçın Beşiktaş’a veda etti, İtalyan ekiple 3 yıllık sözleşme imzaladı - Resim : 1

Güven Yalçın, 18 Ocak 1999’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde dünyaya geldi. 23 yaşındaki forvet oyuncusu altyapı kariyerine de Alman ekibi Bayern Leverkusen ile başladı. 184 cm boyundaki Güven Yalçın, 2006 – 2018 yılları arasında Bayer Leverkusen formasını giydikten sonra 2018 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. 2022 yılına kadar Beşiktaş’ın futbolcusu olan Güven Yalçın, 2021 yılında 1 sezonluğuna Lecce’de kiralık olarak oynadı. Lecce’de 11 maça çıkan Güven Yalçın, buradaki serüvenini golsüz tamamladı.

Güven Yalçın Milli Takımlar Performansı

Türkiye Milli Takımının da formasını giyen Güven Yalçın, milli takımlar kariyerine 2015 yılında Türkiye U-17 milli takımı ile adım attıktan sonra Almanya U-18 formasını giydi. Ardından Türkiye U-19 ve Türkiye U-21 formalarını terleten Güven Yalçın, 2019 yılında Türkiye A Milli Takımının formasını giydi. Yalçın, A Milli Takım formasıyla 3 maça çıktı ancak gol sevinci yaşayamadı.