Günseli Kato’nun kadınlar hakkında söyledikleri olay oldu! Aylin Coşkun’dan sonra Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel ses yükseltti! Neler oluyor?

Günseli Kato’nun kadınların çocuk doğurup doğurmamasına ilişkin söylediği sözler yankı uyandırmaya devam ediyor. O sözlere bu kez tepki veren isimler ise Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel oldu.

Günseli Kato’nun kadınlar hakkında söyledikleri olay oldu! Aylin Coşkun’dan sonra Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel ses yükseltti! Neler oluyor?

Günseli Kato’nun “Kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir” minvalindeki sözlerine ilk tepki şarkıcı Aylin Coşkun’dan gelmişti. Aylin Coşkun açıklamalarında; “Üç yıldır hiç nefes almadan çocuk sahibi olmaya çalışıyorum. Herkes anne olmak zorunda değil. Ben isteyip olamayanlardanım. Bu dünyaya biz kadınlar çocuk doğurmaya gelmedik. Bu bizi güçsüz yapmaz. Ama bunun gibileri dangalak yapar. Beni çok ağlattı. Ben gerçekten bu kadına bu dünyada hakkımı helal etmiyorum” derken, o sözlere bir tepki de mankenler dünyasında geldi.

Türkiye’nin ünlü mankenleri olan Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürel, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Vizyoner Markalar Defilesi nedeniyle podyuma çıktı. Şebnem Schaefer ve Wilma Elles’in de yer aldığı defile İzmir Ege Palas Otel’de yapıldı. Defile sonrasında kamera karşısına geçen ünlü isimlere Günseli Kato’nun kadınlar ile ilgili olan sözleri soruldu. Ünlü mankenler ise, o sözlere oldukça sert çıktı.

MANKENLER ARKA ARKAYA TEPKİ VERDİ

Günseli Kato’nun kadınlar hakkında söyledikleri olay oldu! Aylin Coşkun’dan sonra Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel ses yükseltti! Neler oluyor? - Resim : 1

Günseli Kato’nun açıklamaları sonrasında tepki gösteren Türkiye’nin ünlü mankenleri Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürel, çıktıkları defile sonrasında basın karşısına geçti. Günseli Kato’nun açıklamalarını çok talihsiz bulan Demet Şener, konuya ilişkin; “Çok talihsiz bir açıklama. Kadınlar üzerinden bu kadar can acıtıcı söylemler yapılmasını kınıyorum. Ne doğuran kadınlar var doğru düzgün annelik yapmıyorlar. Ne anne olmayan kadınlar var. Bir kediye, bir köpeğe, bir canlıya sevgisini veriyor ya da bir çocuğu evlat ediniyor” derken, Özge Ulusoy ve Ece Gürel’den yanıt geldi.

Günseli Kato’nun açıklamalarını değerlendiren Özge Ulusoy, “Cehalet desem cahil biri olmadığını biliyorum. Birinin yarım kalıp kalmadığı başka birini ilgilendirmez” derken; ünlü manken Ece Gürsel ise, konuya ilişkin görüşlerini; “Son derece talihsiz bir açıklama. Bir kadın olarak bu açıklamadan utandım. Çünkü benim iki tane yeğenim var biliyorsunuz ve yeri geliyor ben annelik yapıyorum, yeri geliyor anneannem annelik yapıyor. Yani çocuklar teyzeyi bile anne belleyebiliyor. Çok talihsiz çok saçma bir açıklama” ifadeleri ile dile getirdi.

GÜNSELİ KATO, ‘ÇOCUK DOĞURMAYAN KADIN EKSİKTİR’ DEMİŞTİ

Öte yandan bir süredir magazin dünyasının polemiği haline gelmiş olan sözler, Günseli Kato tarafından NTV ekranlarında açıklanmıştı. NTV’den yayınlanan Bambaşka Sohbetler isimli Ceyda Düvenci programına katılan Günseli Kato, polemiğe sebebiyet veren açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir kadın için çocuk doğurmak kadar güzel bir şey yok. Bir kadının çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Ben onu bilir onu söylerim. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir. Ekonomik durum, yaşadığı ortam, sağlık, beden... O ayrı mesela. Doğurduğunuz andan itibaren mertebe kat ediyorsunuz, unutmayın. İnsan olarak bir canlıya can vermek ve onu büyütmek... Erkekler için bunu söyleyemeyeceğim maalesef. Kadınlar için çok önemli. İyi ki doğurdum.”