'Sonuna kadar inkar edin' By-lock...

- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

Antalyalı FETÖ’cülerden gözaltındakilere By Lock’tan tüyolar...

- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

GÜNDEM 09.11.2019, 02:43
'Sonuna kadar inkar edin' By-lock...
- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

Gün Haber’in ‘FETÖ’ dosyasında bugün ilginç bir By Lock yazışması var.

Tarih 17 Mart 2016… Antalya’da FETÖ’cülere yönelik operasyonlar hızla sürüyor. Çok sayıda gözaltı var.

Ve, o tarihlerde yargı ve poliste FETÖ’cüler henüz tam temizlenmemiş ve cirit atıyorlar. Deşifre olanlar içeri alınıyor ama kendilerini saklayabilenler yine birilerini koruyup kolluyor.

Nereden anlıyoruz?..

Bazı By Lock yazışmalarında, FETÖ’cülere polis veya yargıdaki gizli FETÖ’cülerden tüyolar gidiyor.

Misal; biri diğerine By Lock’tan şunu soruyor; “Bir baktırır mısın, listede benim ismim var mı?”… Veya, “Bize operasyon yapacaklar mı?” diyor.

İşte, bugünkü By Lock konumuz da polisten sızdırılan sorulara ne cevaplar verileceğine ilişkin FETÖ tüyoları… Polisin veya savcının sordukları sorulardan 24’ünü bir şekilde ele geçirip By Lock’tan yayınlamışlar. Örgüt üyelerine de gözaltına alınma ihtimallerine karşı, bu sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiği ezberletilmeye çalışılıyor.

Satır aralarından çıkan sonuç şu; hepsi dini bir cemaat üyesi… Alnı secdeye değen, namazında, niyazında insanlar güya… Ama, cemaat üyelerine hitaben gözaltına alındıklarında polise, savcıya ‘Yalan söyleyin’ diyorlar… ‘İnkar edin’ öğüdünde bulunuyorlar. Gerçeği saklamalarını istiyorlar. ‘Bilmedim, görmedim, tanımadım deyin’ diye tembihliyorlar. O kadar ileri gidiyorlar ki; ‘Aynı karede bulunsak bile ‘Tanımıyorum’ diye inkar edin’ bile diyorlar.

Üniversite sınav sorularını çaldıklarını bildiğimiz, duyduğumuz FETÖ’cüler, bu kez polis veya savcılıktaki sorgu sorularını ya çalmışlar ya birileri tarafından kendilerine verilmiş…

Bir By Lock yazışmasına yansıyan o sorular ve cevapları şöyle:

17.02.2016 17:10, Metin Sahin (metin0710) yazdı:

Soru 1) Üzerinizde kayıtlı ulaşım aracı var mı? Varsa ne zaman nereden aldınız? Fiyatı markası ve modeli nedir açıklayınız?

Cevap: Neyse o söylenecek. Alış fiyatı izah edilebilmeli.

Soru 2) Bankalarda ya da özel finans kurumlarında hesabınız var mı? varsa hangi bankalarda? Hesap türü nedir?

Cevap: Neyse onu söylüyoruz. Paranın kaynağını açıklayabilmek lazım bu çok önemli.

Soru 3) Kurucu sahibi veya ortağı olduğunuz şirket var mı? Varsa şirketin sermayesi ve hisse payın nedir?

Cevap : Yoktur.

Soru 4) Pasaportunuz var mı? Yurt dışında hangi ülkelerde bulundunuz?

Cevap 4: Var olan inkar etmesin. 2 veya daha fazla ülkeye gittiyseniz 2 tane söyleyin diğerlerini sorarlar hatırlayamadım denilebilinir. Çünkü her ülke için ayrı soru gelir.

Soru 5) Yurt dışına hangi sebeple gittiniz? Kimlerle gittiniz? Nerede kaldınız?

Cevap 5: Gezmek için gittim. Tek başıma gittim. Fazla kişi

soylenmemeli. Günübirlik pansiyonlarda kaldım isimlerini hatırlamıyorum. Yurt dışında kaldığımız yerleri bilemezler.

Soru 6) Herhangi bir lakabiniz veya kod adınız var mı?

Cevap 6: Yok. Mahlaz isim veya kod isim soyleseler dahi inkar edecek. Çünkü öyle bir kayıt yok. Olsa da sonuna kadar inkar.

BÖYLE BİR ÖRGÜT BİLMİYORUM.

Soru 7) Kullanmakta olduğunuz gsm numarası nedir? Adınıza kayıtlı olup da başkası tarafından kullanılan hat var mıdır?

Cevap 7: Şahsi numaranızı söylüyorsunuz. Benim bildiğim yok. Var

derlerse benim bilgim yok denilmeli.

Soru 8) Amacının Türkiye’de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek olduğu anlaşılan, Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı, fethullahçı terör örgütü (Fetö), paralel devlet yapılanması(Pdy) örgütüne ne zaman, kimin aracılığıyla katıldığınızı açıklayınız?

Cevap 8: Benim böyle bir örgüte katılmışlığım yoktur. Böyle bir örgüt de

bilmiyorum.

Soru 9) Söz konusu örgütün amacı ve stratejisi ve hedefi nedir? Bildiğiniz kadarıyla açıklayınız?

Cevap 9: Sözü edilen örgütün amacını ve stratejisini ve hedefini bilmiyorum.

Soru 10) Bulunduğunuz ilin örgüt sorumlusu kimdir? Ayrıca ilçe, ev, semt, mahalle, bölge sorumluları kimlerdir?

Cevap 10) Bilmiyorum.

Soru 11) Söz konusu örgüt içerisinde hangi illerde faaliyette bulundunuz? Bu illerdeki Fetö/Pdy örgütü içerisinde kimleri taniyorsunuz? Bu şahısların örgüt içerisindeki görevleri nedir açıklayınız?

Cevap 11: Herhangi bir ilde faaliyette bulunmadım. Faaliyette bulunmadığım için kimseyi de tanımıyorum.

Soru 12) Bağlı olduğunuz bir mütevelli heyeti var mıdır? Cevabınız

evet ise heyette kimlerin yer aldığını açıklayınız?

Cevap 12: Bağlı olduğum bir mütevelli heyeti yoktur.

Soru 13) Söz konusu örgüt içerisinde faaliyette bulunduğunuz süre zarfında istişare toplantılarına katıldınız mı? Katılmış iseniz toplantıların hangi adreslerde yapıldığını, ne gibi konuların görüşüldüğünü açıklaşyınızi?

Cevap 13: Böyle bir örgütte bulunmadığım için toplantılarına da katılmadım. Neler konuşulduğunu da bilmiyorum.

Soru 14) Fetö/Pdy örgütü içerisinde faaliyet gösterdiğini bildiğiniz mütevelli heyetlerinin isimlerini (iş adamları, memurlar, polisler, oğretmenler, mühendisler, doktorlar, mütevelli heyeti v.b) ve bu heyet üyelerinin kimler olduğunu açıklayınız?

Cevap14: Bu örgütü bilmediğim için dediklerinizi de bilmiyor ve tanımıyorum.

Soru 15) Fetö/Pdy örgütü tarafından organize edilen yurt dışı gezilerine veya toplantılarına katıldınız mı? Bu organizasyonların kim tarafindan tertip edildiğini ve sizden başka kimlerin katıldığını açıklayınız?

Cevap15: Bu örgütte bulunmadığım için yurt dışı gezilerine katılmadım. Kimler tarafından organize edildiğini bilmiyorum. Kimler katıldı bilmiyorum.

Soru 16) (Aslinda bu ilk soru): Kısaca öz geçmişiniz hakkında bilgi veriniz.

Cevap 16: Doğduğu yer, ilk orta lise ve üni eğitim bilgileri. Antalya’da kalınan yerler ve kişiler. (örnek Meltem mah de Ahmet ve Mehmet diye soyismini hatırlamadığım iki arkadaş ile kaldım denilebilir.) Kaldığın ev cemaat evi mi diye sorulursa değildi diyoruz. Şu an ki adres ve işi sorulursa? evde iki kişiden fazla kalan olduğunu soylemiyoruz veya tek kalıyorum denilebilir. Eğer geçmişe dönük hizmete ait sigorta varsa çalıştığı yerin bilgilerini net bilmiş olalım.

BİLMİYORUM TANIMIYORUM GÖRMEDİM

Soru 17) Geçiminizi neyle temin etmektesiniz? Gelir getirici herhangi bir mesleki veya ticari faaliyetiniz var mıdır? Aylık geliriniz ne kadardır? Size kayıtlı veya size ait olup gayri menkul araç veya arsa var mıdır?

Cevap 17: Öğrenci arkadaşlar. Varsa bursum var veya ailem gönderiyor diyebilir. Mezun arkadaşlar için iki durum var: 1) sigorta varsa: çalıştığı yeri ve kurumu çok iyi bilmeli. Ne kadar maaş aldığını ve sigortasının ne kadar yattığını virgilüne kadar bilmeli. e devletten bakılsın. Hesap bilgilerini ve hangi bankaya maaşın yattığını iyi bilmeli. yaptığı işin ayrıntılarını iyi bilmeli. Şimdi bundan sonra çok önemli bir mevzu şudur?örnek olarak çalıştığı kurumda maaşı 1000 tl diyelim. Ama aylık gideri 2000 tl. (ev kirası, çocuk masrafları, elektrik su, iaşe vs) bu açığın izahını yapabilmek lazım. Ailem gönderiyor veya eğitimciler için özel ders veriyorum gibi denilebilir.2) Sigorta yoksa? şuan iş bakıyorum denilmeli. Günlük işler olursa çalışıyorum mesela broşür dağıtmak gibi. Eğitimciler özel ders veriyorum denilebilir. Takıları bozdurdum onları harcıyorum denilebilir. Arabayı sattım onu harcıyorum denilebilir. Ailem gönderiyor denilebilir. Herkes kendi mesleğine göre çözüm bulmalı. Sigortayı elden yatıranlar için, sağlık faaliyetlerinden yararlanmak için yatırıyorum denilmeli. Üzerimize ait menkul, gayri menkul ne varsa söylenmeli ve bunların izahi yapılabilir olmalı. Araç vs bunlar da söylenmeli.

Soru 18) Antalya Resanet Gençlik Vakfı ve faaliyetleri hakkında bilginiz var mıdır? Sizin bu vakıf ile ne gibi bir bağınız mevcuttur? Bu vakıf çalışanları ve yoneticileri ile herhangi bir irtibatınız var mıdır?

Cevap 18: Bu vakıf ile alakalı bir malumatım yoktur. Burs alanlar için? öğrenciyken internet üzerinden burs başvurusu yapmıştım ve burs aldım bilgim bu kadardır. Burs almayanlar kesinlikle bilmiyorum tanımıyorum gormedim diyor. Benim bu vakıf ile hiçbir bağım mevcut değildir. Bu vakfın çalışanları veya yöneticileri ile ilgili herhangi bir bağım yoktur.

Soru 19) Herhangi bir şahsa Antalya Resanet Gençlik Vakfı’ndan burs alması için aracılık ettiniz mi? Herhangi bir şahıs adına burs başvuru evrakı doldurup burs çıkmasını sağladınız mı?

Cevap 19: Hakkında bu vakıftan bursa aracılık yaptığı yönünde şikayet olan arkadaşlar? ben sadece burs başvurusu yapmak isteyen insanlara tev, büyüşehir belediye, başbakanlık, resanet gibi tavsiyelerde bulunmuş olabilirim. Şikayet olmayanlar kesinlikle aracılık yapmadım diyor. Herhangi bir şahıs adına burs evrakı kesinlikle doldurup burs çıkmasını sağlamadım diyoruz. Çünkü oyle bir kayıt mevcut değil.

Soru 20) X kişisine Antalya Resanet Vakfi bursu başvurusunda aracılık ettiniz mi?

Cevap 20: X kişisine yardımcı olmuş olsak bile ve bu şahıs bizi söylemiş olsa bile kesinlikle aracılık etmedik diyoruz.

KART ÜZERİMİZDE ÇIKARSA ALLAH BİZİ AFFETSİN

Soru 21) Ev abiliği veya semt veya bölge abiliği yaptın mı? Bu görev kapsamında ne gibi faaliyetlerde bulundun?

Cevap 21: Ev abiliği veya semt abiliği veya bölge abiliği yapmadım. Herhangi bir faaliyette bulunmadım. Benim ev abiliğimi yaptığımı söyleyen X şahsının neden böyle söylediğini bilemiyorum.

Soru 22) X şahsının banka kartını ne amaçla aldınız?

Cevap 22: X şahsının banka kartını almadım.

Soru 23) X şahsının banka hesap hareketleri incelendiğinde 2012-2013 yıllarında 8 farklı tarihte 400 er tl olmak üzere 3200 tl burs parası yattığı ve yatan bu 3200 tl paranın tamamının hesaptan çekildiği tespit edilmiştir. X isimli şahısın alınan ifadesinde elden bir iki kez 100 tl aldığını beyan etmiştir. Geriye kalan 3000 tl nerededir? Bu hesaptan çekmiş olduğunuz paraları ne amaçla kullanmaktasınız?

Cevap 23: Burada bu X şahsının kartının kesinlikle üzerimizde veya evimizde bulunmaması gerekmektedir. Eğer böyle olursa sonuna kadar inkar edilmelidir. Eğer kart üzerimizde çıkarsa Allah bizi affetsin.

AYNI KAREDE BULUNSAK BİLE İNKAR EDİYORUZ

Soru 24: X,Y,Z şahıslarının hesapları incelendiğinde aynı gün aynı saatte aynı dakikada hesabından para çektiği görülmektedir. Bu şahısların ifadeleri de göz önüne alınarak bu kartların sizde olduğu iddiası kuvvetlenmiştir. Bu mevzuyu açıklayın?

Cevap 24: Şu zamana kadar bu şahısla hep inkar edildiği için yine inkar edilmelidir. Bunun yanında bu şahıslar kartlarını başka birisine ve aynı kişiye vermiş olabilirler. Bunlar tamamen benim bilgim dışındadır. Tekrar ediyoruz, kartlar üzerimizde bulunmadığı için rahat oluyoruz. Geçmişe dönük kesinlikle böyle bir malumat elde edemezler. Not: Bizler ne olursa olsun hep inkar yoluna gidiyoruz. Velev ki bizi şikayet etmişler olsa bile inkar ediyoruz. Aynı karede bulunsak bile inkar ediyoruz. Çok zorlandığımız yerlerde hatırlamıyorum diyoruz. Soğuk kanlı duruşumuzun bize avantaj sağladığını unutmayalım. Sadece sorulan sorulara kısa ve öz cevaplar veriyoruz. Fazla konuşmak fazla soruları getireceğini hatırlatmış olalım. Not2: Bilmiyorum, Görmedim, Hatırlamıyorum ve bana yapılan isnadları kabul etmiyorum. Not3: Koçluk sertifikaları çok iş çözebilir? mesela eğitim veya yaşam veya kariyer koçu iseniz istediğiniz öğrenci evine rahatlıkla girebilirsiniz hiç bir problem teşkil etmez. Oradaki üniversite öğrencilerine eğitim koçluğu yaptığınız söylenebilir. Sizi telefonla aramalarının hiçbir mahsuru olmaz. Bu özellikle btm ve üstü kadro için mantıklı bir çıkış yolu olabilir. Not4: uzerine birden fazla elektrik, su veya kira sözleşmesi olanlar için: zamanında bu evlerde kalıyordum arkadaşlarla anlaşamadım o evlerden ayrıldım. Elektrik veya su veya kira sözleşmesi ne ise onu üzerimden almayı unutmuşum. En son bu evlerden birinde kaldığı söylenebilir. Burada kesinlikle birileri şikayet etse yani bu evlerin sorumlusu bu abidir dese bile kabul etmiyoruz.

KAYNAK: Gün Haber.

- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

- - - Sponsorlu Bağlantılar - - -

Yorumlar (0)
16°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Yeni nesil erkek oyunculardan kimi daha başarılı buluyorsunuz?
Yeni nesil erkek oyunculardan kimi daha başarılı buluyorsunuz?
Namaz Vakti 29 Mart 2020
İmsak 04:59
Güneş 06:20
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:06
Yatsı 20:22
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 26 53
2. Başakşehir 26 53
3. Galatasaray 26 50
4. Sivasspor 26 49
5. Beşiktaş 26 44
6. Alanyaspor 26 43
7. Fenerbahçe 26 40
8. Göztepe 26 37
9. Gaziantep FK 26 32
10. Denizlispor 26 31
11. Antalyaspor 26 30
12. Gençlerbirliği 26 28
13. Kasımpaşa 26 26
14. Konyaspor 26 26
15. Malatyaspor 26 25
16. Çaykur Rizespor 26 25
17. Ankaragücü 26 23
18. Kayserispor 26 22
Takımlar O P
1. Hatayspor 28 53
2. Erzurum BB 28 47
3. Bursaspor 28 46
4. Adana Demirspor 28 45
5. Akhisar Bld.Spor 28 45
6. Fatih Karagümrük 28 43
7. Altay 28 43
8. Ümraniye 28 40
9. Giresunspor 27 38
10. Keçiörengücü 28 35
11. Balıkesirspor 28 35
12. Menemen Belediyespor 28 35
13. İstanbulspor 27 33
14. Altınordu 28 31
15. Boluspor 28 25
16. Osmanlıspor 28 24
17. Adanaspor 28 20
18. Eskişehirspor 28 17
Takımlar O P
1. Liverpool 29 82
2. Man City 28 57
3. Leicester City 29 53
4. Chelsea 29 48
5. M. United 29 45
6. Wolverhampton 29 43
7. Sheffield United 28 43
8. Tottenham 29 41
9. Arsenal 28 40
10. Burnley 29 39
11. Crystal Palace 29 39
12. Everton 29 37
13. Newcastle 29 35
14. Southampton 29 34
15. Brighton 29 29
16. West Ham 29 27
17. Watford 29 27
18. Bournemouth 29 27
19. Aston Villa 28 25
20. Norwich City 29 21
Takımlar O P
1. Barcelona 27 58
2. Real Madrid 27 56
3. Sevilla 27 47
4. Real Sociedad 27 46
5. Getafe 27 46
6. Atletico Madrid 27 45
7. Valencia 27 42
8. Villarreal 27 38
9. Granada 27 38
10. Athletic Bilbao 27 37
11. Osasuna 27 34
12. Real Betis 27 33
13. Levante 27 33
14. Deportivo Alaves 27 32
15. Real Valladolid 27 29
16. Eibar 27 27
17. Celta de Vigo 27 26
18. Mallorca 27 25
19. Leganés 27 23
20. Espanyol 27 20