49,7404 %0.17
55,7228 %-0.15
6.439,86 %0.23
4.056.801 %0.06
Ankara
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması: 3 Madenci Öldü, 5 Yaralı

Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması: 3 Madenci Öldü, 5 Yaralı

Zonguldak Kilimli'ye bağlı Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 3 işçi hayatını kaybetti 2'si ağır 5 işçi yaralandı.

Haberleri

Yerin metrelerce altında ekmek parası için mücadele eden madencilerin galerisinden gelen acı haber yine yürekleri dağladı. Zonduldak'ın Kilimli ilçesinin Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle grizu patlaması yaşandı. Patlama sonucunda 3 madenci hayatını kaybetti.

Maden Ocağında Grizu Patlaması

Olay, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında meydana geldi. Ocakta yaşanan grizu patlamasının ardından bölgeye ekipler sevk edildi. 

Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması 2 Madenci Öldü, 5 Yaralı

3 İşçi Hayatını Kaybetti, 1'si Ağır 4 Yaralı Var 

Patlamada 3 işçi hayatını kaybederken, yaralanan 4 işçi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 1'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Zonguldak'ta Maden Ocağında Grizu Patlaması 2 Madenci Öldü, 5 Yaralı

Vali Osman Hacıbektaşoğlu'ndan Açıklama

Gelik beldesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu açıklama yaptı. Ocakta toplam 8 işçinin bulunduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, “Bu 8 kişiden 7'si ocaktan çıkarıldı. Maalesef bu 7 kişiden 2 kardeşimiz hayatını kaybetmiş vaziyette hastaneye intikal etti. Diğer 5 kişi yaralı. Bunlardan 4'ü Atatürk Devlet Hastanesi'nde. Yaralılardan 3'ünün durumu iyi, biri üniversite hastanesine sevk edildi ama durumu iyi. 2'sinin şuuru açık, 2'si de yanık olduğu için entübe edildi. 1'i Ankara'ya sevk edildi. 1 kişi de hazırlanıyor, Ankara'ya sevk edilecek. Şu an bir madencimiz madende, ona ulaşıldı, çıkarılmaya çalışılıyor. Onun hayati durumunu kesin teyit etmedik. Durum bu şekilde.” dedi.

Yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Vali Hacıbektaşoğlu, bazı işçilerin tedavilerinin sürdüğünü, yanık nedeniyle entübe edilen iki yaralıdan birinin Ankara'ya sevk edildiğini, diğerinin de sevk için hazırlandığını belirtti.

OCAKTA 3 VARDİYADA 280 KİŞİ ÇALIŞIYOR 

Toplamda üç vardiyada 280 kişinin çalıştığı ocakta, patlama sırasında 12 çalışanın bulunduğu belirtildi. Ocakta mahsur kalan bir madenciye ulaşıldığı, kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Olayla ilgili incelemelerin devam ettiği, arama çalışmalarının TTK tahlisiye ekiplerince sürdürüldüğü bildirildi.

GRİZU PATLAMASI NEDİR?

Grizu, kömür madenlerinde bulunan metan gazının havayla belirli oranlarda karışması sonucu oluşan patlayıcı karışımdır. Yeterli yoğunluğa ulaşan bu karışım, bir ateşleme kaynağıyla temas ettiğinde patlamaya neden olabilir. Patlamanın ardından ocakta oluşabilecek yüksek basınç ve ısı, çalışanlar açısından ciddi tehlikeler oluşturabilir.

Başsağlığı Mesajları 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Zonguldak Kilimli'de maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Zonguldak'ta maden ocağındaki grizu patlamasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bir kömür madeninde meydana gelen metan parlaması sonucu, ilk belirlemelere göre 2 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti, 5 madencimiz yaralandı. Madende mahsur kalan 1 madencimizin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen AFAD, Jandarma, 112 Acil Sağlık ve tahlisiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Maden ocağında gerekli kontroller titizlikle yürütülürken süreci yakından takip ediyoruz. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabb'im aziz milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” 

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maden ocaklarında çok canımızı yitirdik, çok yuvaya ateş düştü. Artık, gelişmiş ülkelerin geride bıraktığı önlenebilir kazaların, iş cinayetlerinin yaşandığı, 'kolay ölümler ülkesi' olmaktan kurtulmak istiyoruz. Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.”

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıraliolu, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki bir maden ocağında yaşanan patlama sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı paylaştı. Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

“Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, maden ocağında yaşanan patlama sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı paylaştı. Arıkan, şunları kaydetti: 

“Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Göçük altında kalan kardeşimize bir an önce sağ salim ulaşılmasını temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Zonguldak Kilimli'de maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Zonguldak Kilimli’de meydana gelen maden ocağı patlamasında yaşamını yitiren madencilerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve madenci emekçilerimize başsağlığı diliyorum. Yaralanan madencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.”

YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, Zonguldak Kilimli'de maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Yüreğimiz yine Zonguldak’ta, yine yerin yüzlerce metre altında dağlandı. Kilimli Gelik’te özel bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 2 maden emekçimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Yaralanan 5 işçimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, bir daha hiçbir emekçimizin ihmal ve denetimsizlik kurbanı olmaması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı vurguluyorum.”

YENİ Parti Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zonguldak Kilimli'de meydana gelen maden ocağındaki patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 2 işçimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan 5 işçimize acil şifalar diliyor, tedavilerinin bir an önce tamamlanmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *