Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ailesinin 21 Ağustos 2024’te kayıp ihbarında bulunduğu 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulundu.
Narin Güran cinayetinde 6’sı tutuklu 15 sanığın yargılandığı ‘suçluyu kayırma’ davasının üçüncü duruşması yarın Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Aileden 3 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, mahkeme Nevzat Bahtiyar’a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
Davada Tanıklar Dinlenmişti
Ana davanın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet zanlılarına yardım ettikleri gerekçesiyle aralarında aile üyeleri, tanıdıklar ve bir işçinin de bulunduğu 15 kişi hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçlamasıyla iki ayrı iddianame hazırlamıştı. 6’sı tutuklu 15 sanığın bulunduğu dava dosyası da asıl dava dosyası ile birleştirilmişti.