İBB’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel bazı marka ve kuruluşlar için ‘boykot’ çağrısında bulunmuştu.
CHP’nin Boykot Listesinde Yer Alıyor
CHP’nin boykot listesinde onlarca marka ve kuruluş yer alırken bunlardan biri de ünlü Türk kahve zinciri Espressolab olmuştu.
Sözcü TV’de Espressolab Reklamı Dönmeye Başladı
Yaşanan bu çağrının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Muhalif yayın politikasıyla bilinen Sözcü TV, Espressolab markasının reklamını yayınlamaya başladı.
Sözcü TV’nin Espressolab reklamına yer vermesi, kamuoyunu ikiye bölerken yeni tartışma konusu çıktı.

Reklam sosyal medyayı İkiye Böldü
Sosyal medyayı ikiye bölen reklam sonrası yapılan bazı yorumlar şöyle:
• “Halk tv'de de Togg çekilişi yapan çitlekçi reklamı vardı geçenlerde. Bu reklamlar bu kanalların muhtaç olduğu maddiyatı sağlıyor ve bana kalırsa ekran karartmamak şartıyla mecbur da kalıyorlardır. Onaylamıyorum tabii ki bu arada.”
• “Parasını veriyorsa yapsın reklamını, bir sakıncası yok. Ben yine de gitmem zaten.”
• “Defalarca kez ceza aldılar kardeşim. Bırakın adamların cebi para görsün, Türkiye’de havuz dışı medyanın son demleri bu adamlar. Aileleri, çocukları var burada çalışanların. Sözcü Tv kitlesi zaten Espressolab’a gitmez, Espressolab buraya reklam vererek kendi ayağına sıkmış.”
• “Abi bişey dicem de Espressolab sanki harbi yandaş değil. CEO, X’de sürekli Besim Tibuk paylaşıp ülkenin haline dert yanıyor.”
• “Bence reklam alması problem değil, tabii ki çarkı döndürmek için para kazanacak özel bir firma. İzleyiciler de zaten onun reklam olduğunu biliyor. Asıl olmaması gereken haber programlarında yandaşlık yapılması haberlerin çarpıtılması başlar. Asıl problem oynayan dizilerde propaganda yerleştirildiğinde başlar diye düşünüyorum.”
Kaynak: medyahaber.com