İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e fiziksel saldırıda bulunan şahsın, 2004 yılında iki çocuğunu öldürdüğünü ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını bildirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen cenaze töreninin ardından bir kişi tarafından yakın mesafeden saldırıya uğradı.
Özgür Özel'e Saldıran Kişinin Kimliği
CHP Genel Başknı Özgür Özel'e saldıran şahsın Gaziantep doğumlu 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu olduğu bildirildi.
2004 Yılında 2 Çocuğunu Uykusunda Öldürmüş

Selçuk Tengioğlu'nun 9 Mayıs 2004 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde evde cinnet geçirerek, gece uyuyan 17 yaşındaki kızı Mutlu ve 19 yaşındaki oğlu Barış’ı tabancayla vurarak öldürdüğü, 2 çocuğunu yaraladığı ve cezaevine girdiği ortaya çıktı.
Tengioğlu’nun aile içi şiddet, cinsel taciz, esrar içmek ve satmak, polise mukavemetten birçok kez gözaltına alındığı öğrenildi.
Bakanlık: 2020 Yılında Şartlı Tahliye İle Serbest Bırakıldı
İçişleri Bakanlığı, Özgür Özel'e fiziksel saldırıda bulunan şahsa yönelik şu açıklamalarda bulundu:
“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e fiziki saldırı gerçekleştiren 66 yaşındaki S.T. adlı şahsın; 2004 B.T. ve M.T. isimli çocuklarını öldürdüğü ve iki çocuğunu yaraladığı belirlenmiştir. Hırsızlık ve tehdit suçunlarından kaydı vardır. Müebbet hapis cezası alan S.T, 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştır.”

Katilin Elinden Kurtulan Kızı O Anları Anlatmıştı
Selçuk Tengioğlu'nun saldırısından aşağı atlayarak kurtulan kızı Yağmur ise gazetecilere dehşet anlarını şöyle anlatmıştı:
“Babam olay gecesi uyumuyordu, koridorda dolaşıyordu. Şüphelendim ve kardeşlerimi uyandırdım. Sonra arkamdan mermiyi bana sıktı, mermi boş geldi, sonra kardeşlerimi odaya çağırdı. Ağabeyim 'Baba silah boş ise cebine koy' diye karşılık verince ona sıktı. Daha sonra da diğer kardeşlerime sıktı, sonra benle boğuştu. Daha sonra ben havalandırma boşluğundan kendimi attım. Sonra polisler geldi.”

Katil baba Selçuk Tengioğlu annesi ise gözyaşları içinde şöyle konuşmuştu:
“Çocuklarımı bu hale getirdi. Allah onu içerden çıkartmasın. Annelerinin bulunmasını istiyoruz, ve hastanenin tedavi ücreti almamasını bekliyoruz.”