40,5696 %-0.02
47,7700 %0
İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA GÜNCEL Oğuz Murat Aci’nin Eşi Cihantimur ve Tok Hakkında Şikâyetini Geri Çekti… Baba Özer: Ben Vazgeçmedim

Oğuz Murat Aci’nin Eşi Cihantimur ve Tok Hakkında Şikâyetini Geri Çekti… Baba Özer: Ben Vazgeçmedim

Oğuz Murat Aci’nin 1 Mart’ta hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Aci’nin eşi Şükriye Aci ve kazada yaralanan dört müşteki, tazminatları karşılığında şikâyetlerinden vazgeçti. Baba Özer Aci, “Ben davama devam ediyorum, davamdan vazgeçmedim.” dedi.

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’te seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışıldığı esnada aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri yol kenarındaki 3 ATV’ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Oğuz Murat Aci Soruşturmasında Son Dakika

Kazaya neden olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur, kaza yerine gelen annesi Eylem Tok tarafından aracıyla buradan uzaklaştırılıp annesiyle önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Boston’da gözaltına alınarak tutuklanan Cihantimur ve Tok, Türkiye’ye iade edilmişti ve yargılanmaları Türkiye’de devam ediyordu.

Kazaya ilişkin soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülürken davada son dakika gelişmesi yaşandı.

Aci’nin Eşi Şikayetini Çekti

Ekol TV’den Dilek Yaman Demir’in haberine göre, kazada ölen Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci ile kazada yaralanan dört müşteki, savcılığa sundukları dilekçede, “Maddi ve manevi zararımız giderilmiştir” ifadesine yer vererek, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok hakkında şikâyetlerini geri çekti.

Aci’nin Babası: Ben Davamdan Vazgeçmedim

Gelişmenin ardından Ekol TV canlı yayına telefonla bağlanan Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Ben davama devam ediyorum, davamdan vazgeçmedim. Ne söylemişsem sözümün arkasındayım. Benim kırmızı çizgim davamdır. Benim oğlumu geri getirecek maddi manevi bir karşılık yok.” dedi.

“Utanmadan Maddi Sıkıntı Çektiğini Söylemiş”

Oğlunun eşine tepki gösteren Aci’nin acılı babası Özer Aci, “O insan benim soyadımı taşıyor, utanmadan maddi sıkıntı çektiğini söylemiş, ne sıkıntısı çekmiş. Altında sıfır arabası var. Oğlum hayat sigortası yaptırmış, onu dahi kuruşuna kadar teslim ettim.” diye konuştu.

Acılı Anne: Oğlumun Kanında Boğulsunlar 

Gazeteci Rojda Altıntaş da sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, Oğuz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci ile konuştuğunu belirtti. Altıntaş, Pervin Aci’nin “Gelinimin altında 2 milyonluk otomobil var. Geçimi çok lükstü. Göktürkler’de ona daire verdim. Aylık 50 binin üzerinde maaşı var. Bir sürü kiradan gelir alıyor. Ona verdiğimiz villadan taşındı, annesinin yanına, giriş kata taşındı; sırf para alabilmek için. Oğlumun kanında boğulsunlar. Oğlumun kanını sattı. O iki üç senelik kocasını bıraktı. Helal etmiyorum.” dediğini aktardı.

Özer Aci AA’ya Konuştu

Özer Aci, Şükriye Aci’nin, aralarında ABD’ye kaçan Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok ile babası Bülent Cihantimur'un da bulunduğu 4 şüpheli hakkındaki şikayetinden vazgeçmesine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine de açıklama yaptı.

“Gizli Yaptığı İçin Yanlıştır”

Şükriye Aci’nin şikayetinden vazgeçeceğini bir süredir tahmin ettiğini belirten Özer Aci, gelininin kazadan sonra anne-babasının yanında kalmaya başladığını söyledi. Gelininin para alacağını da tahmin ettiğini dile getiren Aci, “Bana göre yanlış olan, kendine göre doğru olabilir ama gizli yaptığı için yanlıştır. O torunun büyükbabası olarak benim de ‘Kaç para aldı, ne yaptı, az mı aldı, çok mu aldı?’ bilme hakkım vardı. Bunca zaman ben mücadele ediyorum.” diye konuştu.

“30 Yıllık Evladını Kaybeden Benim”

Aci, kamuoyunu kendisinin oluşturduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Ben yoruluyorum. 30 yıllık evladını kaybeden benim. 3 yıllık eşini kaybeden Şükriye Aci, oğlumun kanını bir bedel karşılığında sattı. Maddi, manevi haklarından vazgeçmiş. Yarın öbür gün o çocuğuna maneviyatı nasıl anlatacak, o çocuk hesap sormayacak mı?”

Aci, daha önce Bülent Cihantimur ile görüşmeye gideceğinde gelinine, “Bunlar para teklif ediyorlar, düşüncen nedir?” diye sorduğunu, gelininin de “Rızkı onlar değil Allah verir.” dediğini aktararak, Şükriye Aci'nin avukatları tarafından kandırıldığını savundu.

Özer Aci - Fotoğraf: AA

“Parayla Çözmeye Çalışıyor”

Ailenin kendisine bir teklifte bulunmadığını, ne istediği sorulduğunda Bülent Cihantimur'a, çocuğunu ve eski eşini Amerika'dan getirterek adalete teslim etmesini söylediğini anlatan Özer Aci, “Bugüne kadar 'Ben senin isteğini yerine getiremedim. Bir acılı baba olarak empati kurdum, üzüntünü paylaşıyorum.' diyemedi. Parayla çözmeye çalışıyor.” ifadesini kullandı.

Aci, ilahi adaletin bir gün mutlaka tecelli edeceğine inandığını vurgulayarak, “Ben hiçbir zaman davamdan vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim. Bana İstanbul'u verseler ne diyeyim? Oğlum mezardan çıkıp geri gelecek mi?” dedi.

“Oğlumun Miras Hakkı Eşi ve Çocuğunundur”

Devam eden dosyayla ilgili de Aci, şöyle konuştu:

“Yasalar çerçevesinde oğlumun miras hakkı eşi ve çocuğunundur. Benim mücadelem o 1,5 yaşındaki çocuğu içindir. 'Pars, Pars diyorsunuz, ben ne olacağım?' diyor. Şükriye Hanım'a şunu söyledim; 'Kızım Pars'ın imkanlarından, ekmeğinden, suyundan sen otomatikman annesi olduğun için faydalanacaksın.' Ama o ne yaptı? Bana bir bardak çay veya su ikram etmeye üşendi. Para almayı tercih etti. Yolu açık olsun.”

Şükriye Aci’nin Avukatı: Girişiminde Bulunuldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci’nin avukatı Ahmet Aslan, 4 şüpheli hakkındaki şikayetinden vazgeçmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Müvekkilinin, kaza sonrası oğluyla annesinin evine taşındığını ve çalışmaya başladığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:

“1 yaşındaki çocuğuyla olayın en büyük mağduru olan Şükriye Aci, kazadan sonra kendisinin ve çocuğunun hakları, duygu ve düşünceleri dikkate alınmaksızın tazminat pazarlıkları yapıldığını somut delilleriyle öğrenmiş, şahsının ve oğlunun haklarını korumak üzere kendi başına hukuki mücadele verme yolunu tercih etmiştir. Müvekkilin bu olayları öğrenmesine vesile olan somut deliller, hakkındaki asılsız ve incitici iddiaların sürdürülmesi halinde kamuoyunun ve resmi makamların takdirine sunulacaktır. Kazaya dair ceza soruşturmalarının sürdüğü ve kazada yaralanan kişiler ile Şükriye Aci tarafından maddi ve manevi tazminat davası açma hazırlığı yapıldığı esnada, yurt dışında tutuklu olduğu bilinen suça sürüklenen çocuğun ailesi tarafından kazadan kaynaklı zararları giderme girişiminde bulunulması üzerine, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 35/A maddesi hükmü çerçevesinde yürütülen müzakereler neticesinde uzlaşmaya varılmış, mağdurların maddi ve manevi tazminata ilişkin talepleri karşılanmıştır.”

Adli Süreç Devam Edecek

Şükriye Aci ve kazada yaralanan 4 kişinin, avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe sunarak şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirten Aslan, soruşturmaya konu suçların takibinin şikayete bağlı olmadığını, adli sürecin devam edeceğini kaydetti.

“Gerçek Dışı İddialar Art Niyet Eseridir”

Aslan, Aci’nin kanuni sınırlar çerçevesinde haklarını temin etmeye çalıştığını aktararak, şöyle devam etti:

“Bu gelişmenin, ‘Müvekkilin çok iyi yaşamsal şartlara sahip olduğu, son model arabaya bindiği, para hırsıyla böyle davrandığı’ gibi gerçek dışı iddialar eşliğinde kamuoyuna sunulması art niyet eseridir. Bilhassa sosyal medyada, bu elim kaza sonucu henüz 28 yaşındayken eşini kaybeden ve 1 yaşındaki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren müvekkilimizin kendine özgü şartları bilinmeksizin yapılan tahkir edici yorumların sahipleriyle ilgili hukuki yollara başvurulacaktır.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *