44,4668 %0.28
51,2682 %0
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL Meksika’da Kartel Öldürüldü: Cüneyt Özdemir Çatışmaların Ortasında Mahsur Kaldı

Meksika’da Kartel Öldürüldü: Cüneyt Özdemir Çatışmaların Ortasında Mahsur Kaldı

Meksika’da kartel CJNG’nin lideri Nemesio Cervantes (El Mencho) öldürüldü. Gazeteci Cüneyt Özdemir tatil için gittiği Meksika'da oğluyla mahsur kaldı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir ve oğlu Mavi, Meksika’da uyuşturucu kartelleri ile ordu arasındaki çatışmalarda mahsur kaldıklarını duyurdu.

Dünyanın en güçlü militer uyuşturucu kartellerinden biri olan CJNG’nin lideri Nemesio Cervantes (El Mencho), sabaha karşı ABD ve Meksika ordusunun ortak operasyonunda etkisiz hale getirildi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, eşi ve oğlu ile 3 günlüğüne tatile gittiği Meksika Puerto Vallarta’da kartel ile ordunun çatışmalarına denk geldi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir tatil için gittiği Meksika'da kartel ve ordu savaşının ortasında mahsur kaldı.

Puerto Vallarta’da bulunduğu otelin odasından canlı yayın açan Cüneyt Özdemir, eşinin dün akşam saatlerinde ABD’ye döndüğünü kendisi ve oğlunun ise bugün akşam saatlerinde dönmeye planladıklarını ancak kartellerin misillemelerinden dolayı ülkeden çıkamadıklarını söyledi.

“Kartel İle Ordu Çatışmasında Mahsur Kaldık”

Sosyal medya platformu X hesabından da paylaşım yapan Cüneyt Özdemir, “3 günlüğüne Meksika’ya tatile geldik ve Kartel ile Ordu çatışması arasında mahsur kaldık. Otel dışında barikatlar kurulmuş, araçlar yakılmış, havaalanı yolu kapanmış durumda... Meksika Büyükelçiliğimiz ile irtibat halindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Görsel: X/@cuneytozdemir

Bu paylaşımından dakikalar sonra Cüneyt Özdemir Youtube kanalından canlı yayın açan Özdemir, Meksika’nın en büyük kartellerinden birinin liderinin öldürüldüğünü, Meksika’daki 6 ya da 8 eyalette misilleme eylemleri yapıldığını; otobüslerin, araçların yakıldığını, tüm uçuşların iptal olduğunu söyledi.

“Otelinizden Çıkmayın”

Cüneyt Özdemir, ailesiyle birlikte Meksika'ya tatile geldiklerini, otelden çıkmak üzereyken bir haber geldiğini ve “otelinizden çıkmayın” dendiğini aktardı.

“Sokakta Kim Olursa Öldüreceğiz Dendi”

Yayında Meksika’daki gelişmeleri aktaran Cüneyt Özdemir, Meksika’nın en büyük kartellerinden birinin lideri El Mencho’nun öldürüldüğünü ve kartelin bu ölümünün ardından misilleme yaptığını anlatan Özdemir, ülkede yaşananların bölgenin yüzde 75’ini etkilediğini, havaalanlarına ve otellere baskın olduğunu ifade etti. Kartelin, “Saat 2’den sonra sokakta kim olursa öldüreceğiz.” şeklinde bildiri yayınladığını belirten Özdemir, kaldığı otelde herkesin çok gergin olduğunu ifade etti. 

meksika kartel çatışmaları

Otobüsler, Araçlar Yakılıyor

Cüneyt Özdemir, Meksika’daki 6 ya da 8 eyalette misilleme eylemlerinin sürdüğünü, otobüslerin araçların yakıldığını, tüm uçuşların iptal olduğunu söyledi.

Türkiye Büyükelçiliği ile iletişim halinde olduklarını  Özdemir, “Meksika çok gergin ama biz burada güvendeyiz.” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *