Yorumculuk yaptığı NTV'deki Suriye'deki Arap Alevilerine yönelik ifadelerinin ardından gazeteci Kemal Öztürk hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Öztürk için gözaltı kararı verildi.
Öztürk'ün 1 Eylül tarihinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden mevcutlu olarak hazır edilmesi amacıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı öğrenildi.
Kemal Öztürk Ne Dedi?
Gazeteci Kemal Öztürk, yorumculuk yaptığı NTV ekranlarında Nusayriler (Arap Alevileri) için bir değerlendirmede bulunmuştu.
Suriye’deki gelişmelere ilişkin konuştuğu programda Öztürk, Esad döneminde İdlib, Afrin ve Halep’te yapılanları dinlediğini söylerken “Öyle hikayeler dinledim ki Sednaya Hapishanesi’nde. 'Orada çalışmış çöpçüyü bile assalar, kurşuna dizseler yeridir' dersiniz. Öyle korkunç hikayeler. İdlib’de, Afrin’de ve Halep kırsallarında öyle korkunç hikayeler dinledim ki, 'bu Nusayrilerin hepsini katletseler yeridir' diyesiniz geliyor. Ama bakın intikam almadılar.” demişti.

“Doğrusu Şaşkınlık İçerisindeyim”
Hakkında çıkan haberlerin ardından Kemal Öztürk sosyal medya platformu X hesabından bir açıklamada bulundu. Öztürk, “Yetkilerden gelecek resmi tebligatı alınca durumu daha net açıklayabileceğim. Doğrusu ben de şaşkınlık içindeyim.” dedi.
Öztürk'ün açıklaması şöyle:
“Hakkımda gözaltı kararı verildiğinde dair basında çıkan haberler nedeniyle bu açıklamayı yapıyorum. Basına geçilen bilgilere göre Hatay’ın Samandağ ilçesinde savcılığa yapılan şikayet üzerine bu gelişmeler yaşanıyor. Bana iletilen resmi bir tebligat yok, resmi ikamet adresimdeyim. Yetkilerden gelecek resmi tebligatı alınca durumu daha net açıklayabileceğim. Doğrusu ben de şaşkınlık içindeyim.”
“İfade Vermem İsteniyor, Gözaltı İşlemi Yapılmadı”
Gazeteci Kemal Öztürk ilk açıklamasından bir saat sonra ikinci bir açıklamada bulundu. Öztürk, “İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermem isteniyor.” dedi.
Bir gözaltı işlemi yapılmadığını belirten Öztürk, açıklamasının devamında şunları yazdı:
“Emniyet birimleri resmi tebligatı yaptılar. Basına gönderilen bilgilerde yazıldığı gibi Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermem isteniyor. Bir gözaltı işlemi yapılmadı. Yargının talebine uyarak gidip ifademi vereceğim. Daha sonra kamuoyuna tekrar açıklama yapacağım. İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.”
