47,3794 %0.14
53,9466 %-0.09
63,2658 %-0.16
İstanbul
Kapalı
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL İstanbul'da Sağanak Yağış Etkili Oldu: Metrekareye 57 Kilo Yağış Düştü

İstanbul'da Sağanak Yağış Etkili Oldu: Metrekareye 57 Kilo Yağış Düştü

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde başlayan ve şiddetini anbean artıran sağanak yağış megakenti adeta teslim aldı. Bazı bölgelerde metrekareye 60 kilogramı bulan yağışın akşam 17.00'ye kadar etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Haberleri

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara ve su baskınlarına AKOM ekipleri müdahale ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışın yaşamı olumsuz etkilememesi adına tüm birimleri ile alarm durumuna geçti. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda; İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Zabıta, Park Bahçeler, İBB Trafik, Yerinde Çözüm, İETT, Metro İstanbul ve İGDAŞ birimlerinden toplam 5 bin 638 personel ile 2 bin 74 araç ve iş makinesi sahada çalıştı.

METREKAREYE 57 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ 

Etkili yağışa ilişkin İBB'den yapılan bilgilendirmeye göre, İstanbul’da Cumartesi saat 02.30’dan itibaren başlayan sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri, 30-40 dakika gibi oldukça kısa bir zaman diliminde metrekareye 10-40 kilogram aralığında düşen yağış kent genelinde etkili oldu. Ölçümlere göre en fazla yağış Şile Darlık Köyü’nde metrekareye 57 kilogram olarak kaydedildi. Üsküdar’da 30 kilogram, Eyüpsultan’da 26 kilogram, AKOM istasyonunda 23 kilogram ve Şişli’de 21 kilogram yağış ölçüldü.

YAĞIŞLAR NE Zamana KADAR SÜRECEK? 

Yağışların ilerleyen saatlerde saatte 20 ila 50 kilometre hızındaki kuvvetli rüzgârla birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Özellikle Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde gök gürültüsü, şimşek ve kuvvetli sağanak yağışların akşam saat 17.00’ye kadar etkili olacağı, gece boyunca ise aralıklarla hafif yağışların görülebileceği tahmin ediliyor.

İBB ekipleri, şu ana kadar komuta merkezlerine ulaşan olaylara hızla müdahale ederek yollarda ve alt geçitlerde oluşan göllenmeleri gidermek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *