40,4343 %0.24
47,1614 %0.49
İstanbul
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA GÜNCEL İmamoğlu'nun Avukatının Tutuklanmasına Özgür Özel'den Tepki

İmamoğlu'nun Avukatının Tutuklanmasına Özgür Özel'den Tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasına ilişkin, “Savunma hakkı kutsaldır ve savunma hakkı Orta Çağdan beri kimsenin elinden alınamaz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partii (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasına sert tepki gösterdi. “Bugün 19 Mart darbesinin üçüncü ayı ve bu üç ayın sonunda bu da oldu” diyen Özel, Pehlivan'ın tutuklanmasını “Savunma hakkına açık bir saldırı." olarak niteledi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pehlivan'ın Adalet Bakanlığı izni olmadan sorgulanamayacağını, buna rağmen tutuklandığını belirterek tepki gösterdi. İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendiren avukat Pehlivan’ın son MASAK raporunu çürüttüğünü ve rapordaki yanlışları belgelediğini dile getiren Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 19 Mart darbesinin üçüncü ayı ve üçüncü ayın sonunda bu da oldu. Biraz önce Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ı tutukladılar. Normalde sorguya bile alamazlar. Adalet Bakanlığı'nın izni gerekiyor. O yüzden bunu hatırlattı ve ifade dahi vermedi. Tutuklamaya sevk edip tutukladılar. Oysaki bir avukatın nasıl yargılanacağı açık açık yazıyor. Savunma hakkı, modern anayasalarda önemli insan haklarından bir tanesi olarak tarif ediliyor. Mehmet Pehlivan'a savunduğu kişinin suçundan, onu savunduğu için cezaevine konuyor. Görevi o. Onun görevi Ekrem İmamoğlu'nu savunmak. Ne yapmış? Güya verilen ifadeleri yani itirafçı ifadelerini elde etmeye çalışmış. İtirafçı ifadelerini her akşam yandaş kanallar çarşaf çarşaf yayınlarken bunlar bizzat savcılık eliyle oralara servis edilirken suç yok ama savunmasını yapmak neyle suçlandıklarını, hangi iftiralara muhatap olduklarını öğrenmeye çalışan Mehmet Pehlivan'ı alıp içeri atıyorlar.

“Savunma Hakkı Kimsenin Elinden Alınamaz”

Savunma hakkı kutsaldır ve savunma hakkı Orta Çağdan beri kimsenin elinden alınamaz. Bugün hani 10 yıl 50 yıl değil yüzlerce yıl çağlarca geriye götürüp bir kişinin baş avukatını her şeyi bilen ve tüm iddiaları nasıl çürüteceğini bilen bir avukatı alıyorlar. Mehmet Pehlivan olmasaydı Ekrem İmamoğlu'nun 100 liralık bir arsayı 2 liraya aldığına 98 liranın rüşvet olduğuna herkesi inandıracaklardı. Mehmet Pehlivan, 98 lira için bankadan kredi kullanıldığını o 2 liranın kapora olduğunu ispatlayan avukat.

“Avukatı Tutuklayan Anlayışı Şikayet Ediyorum”

Dün bizzat bana getirdiği bu son MASAK raporu var ya, sarı ve maviyle işaretlediği sarılar doğru hareketler, bunlar iftira, 'ilk kez MASAK bir şekilde yalana bulaştı' dedi.. Sonra da şöyle savunuyorlar kendilerini, 'yapay zeka, bazen hata yapıyor dediler' dedi. MASAK raporunun üçte ikisinin, yüzde yetmişinin yalan ve yanlış olduğunu ispatlamıştı dün. Herhalde bunu anlatmasını istediler. Çünkü 'bu son MASAK raporunda bir şeyler var' diyenler Mehmet Pehlivan'ın bunlar var ve karşılığı bunlar ama bunlar yalan, iftira diyeceğini, suçüstü yakalandıklarını Mehmet Behlilvan'ın son MASAK raporunun foyasını açığa çıkardığını öğrendikleri an alıp onu içeriye attılar.

Avukatlık Faaliyeti Suç Olabilir mi?

Böyle kumpas, böyle zulüm mü olur? Bir kişinin avukatını alıp da içeri atmak ne demektir? Avukatlık faaliyeti suç olabilir mi? Savunma hakkını yok sayan hakimler, o diplomalarını nasıl inkar ediyorlar? Aynı hukuk fakültelerinde okumadınız mı? Gerçekten inanmak mümkün değil. Bu vakitten sonra ben bu kadar rezilliği yani kişiyi iyi savunan avukatının son gelen delilleri de çökerttiğini fark ettikleri anda televizyonlarda yaratmaya çalıştıkları algı çökmesin diye avukatın gırtlağına çöken onu Silivri'ye tıkan anlayışı bütün milletimize şikayet ediyorum. Yazıklar olsun.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *