Fon soruşturması kapsamında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün savcılık ifade işlemleri yaklaşık 9 saat sürdü.
Üç isim 5 Kasım sabahı saat 11.00'de İstanbul Adliyesi'ne geldi ve ifade işlemleri saat 20.00 sıralarında tamamlandı.
Kaya çifti soruşturma kapsamında ikinci kez, eski SPK Başkanı Gönül ise 30 Eylül'den sonra yeniden ifade verdi.
Fatma Betül Sayan Kaya İkinci Kez İfade Verdi
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya, soruşturma kapsamında daha önce 7 Ekim’de savcılığa ifade vermişti. İkinci kez ifadeye çağrılan çiftin, Özata Denizcilik hisselerindeki alım satım işlemlerine ilişkin soruları yanıtladığı belirtilmişti.
İlk ifadelerinde hisse alım satımlarını kendi yatırım kararları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini savunan Kaya çifti, herhangi bir yönlendirme veya özel bilgi almadıklarını belirtmişti.
Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül İfade Verdi
Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül de sabah saatlerinde adliyeye geldi. Gönül, aynı soruşturma çerçevesinde daha önce 30 Eylül’de de ifade vermişti.
