CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’de ekrana gelen “Sansürsüz” programının canlı yayınına görüntülü olarak bağlanan CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.
HER BİRİ 80 Milyon Liradan 12 Daire Satın Aldı
Demokrat Parti’den istifa ettikten bir süre sonra CHP saflarına katılan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Partili bir milletvekilinin İstanbul’dan her biri 80 milyon liradan 12 daire satın aldığını öne sürdü.

Milletvekilinin İsmini Vermedi
Cemal Enginyurt, “Hak, hukuk dedin mi yeri göğü yıkıyor Twitter’da. Millet İttifakı’nı, özellikle CHP’yi hırsızlıkla suçluyor” diye tarif ettiği milletvekilinin ismini vermedi.
Mali Suçları Araştırma Kurulu’na seslenen Enginyurt, “Bu amca hangi parayla aldı bunu, niye sormuyorsun?” dedi.
MASAK Vekillerin Mal Varlığını Araştırsın
Bu alışverişin mali kaynağının sorgulanmadığını savunan CHP’li Enginyurt, MASAK’a şöyle tepki gösterdi:
“Bu amca 12 tane 80 milyondan daire almış kendisine. MASAK neredesin? Bu amca hangi parayla aldı bunu, niye sormuyorsun? Birinin ihbar etmesine gerek yok. MASAK, bütün milletvekillerinin, belediye başkanlarının, belediye başkan yardımcılarının, belediye meclis üyelerinin mal varlığını araştırsın.”