42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL Barış Boyun Suç Örgütü Davasında Yeni Gelişme: 40’ı Çocuk 75 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Barış Boyun Suç Örgütü Davasında Yeni Gelişme: 40’ı Çocuk 75 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İtalya'dan yönetilen Barış Boyun suç örgütüne yönelik iddianamesini tamamladı. Hakim karşısına çıkacak 40'ı çocuk 79 şüpheli hakkında 20 aydan 75 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle kamu davası açıldı.

Suç dünyasının en karanlık ağlarından biri daha deşifre edildi. İtalya'da demir parmaklıklar ardında bulunan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un talimatlarıyla İstanbul sokaklarını kana bulayan yapılanmaya yargıdan ağır bir tokat geldi. Savcılığın hazırladığı dosya, çetenin etki alanının ne kadar ürkütücü boyutlara ulaştığını, çocukların bu kirli çarka nasıl dahil edildiğini gözler önüne serdi.

Çocukları Tetikçi Yaptılar

İddianamenin en çarpıcı ve vicdanları yaralayan detayı şüpheli listesinde ortaya çıktı. Örgütün sahada tetikçi ve eleman olarak kullandığı kişilerin büyük çoğunluğunun reşit olmadığı belgelendi. Toplam 79 şüphelinin yer aldığı dosyada, tam 40 ismin “suça sürüklenen çocuk” statüsünde olduğu açıklandı. 

Çetenin eline silah verip sokağa saldığı bu çocuklar nedeniyle dava, İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

32 fARKLI Eylem, 75 Yıla KADAR Ceza

Savcılık, örgütün kabarık suç dosyasını tek tek masaya yatırdı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin organize şekilde hareket ederek İstanbul genelinde 32 farklı silahlı eyleme karıştığı tespit edildi.

Operasyonlarda yakalanan 23 tutuklu ve 16 adli kontrollü şüpheli ile suça sürüklenen çocuklar için istenen cezalar ise suçun vahametini kanıtlar nitelikte. Şüpheliler hakkında eylemlerine göre 20 aydan başlayıp 75 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nca titizlikle yürütülen soruşturmada; Liderliğini İtalya'da tutuklu bulunan Barış BOYUN'un yaptığı Organize Silahlı Suç Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen 32 ayrı eyleme iştirak ettiği tespit edilen 23'ü halen tutuklu, 16'sı adli kontrollü ve 40'ı yaşı küçük şahısa ilişkin olarak 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Silahlı Örgüte Üye Olma, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Nitelikli Yağma, Silahla Tehdit, Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme, İzinsiz Olarak Ateşli Silah veya Mermileri Ülkeye Sokma, İmal Etme, Nakletme ve Satma, Vahim Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması ve Bulundurulması, Resmi Belgede Sahtecilik ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması' suçlarından soruşturma tamamlanmış olup yaşı küçük şahıslar hakkında 20 aydan 75 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebi ile Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Ne Olmuştu?

“Yeni nesil mafya” olarak da tanımlanan, liderliğini Barış Boyun'un yaptığı öne sürülen organize suç örgütüyle ilgili davada 300'den fazla sanığın yargılanmasına geçtiğimiz günlerde başlandı.

Örgütün lideri olduğu öne sürülen Barış Boyun, 22 Mayıs 2024 tarihinde İtalya'da yapılan bir operasyonla yakalanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, arasında örgüt lideri olmakla suçlanan Barış Boyun ve adamlarının bulunduğu 305 şüpheli hakkında dava açtı. 

Barış Boyun Kimdir?
Barış Boyun

Malatya'dan İtalya'ya Uzanan Suç Ağı! Barış Boyun Kimdir?

Türkiye'nin konuştuğu suç örgütü lideri Barış Boyun'un dosyası kabarık. Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak başlayıp uluslararası bir organizasyona dönüşen yapının bir numarası İtalya'da yakalanmıştı. İşte kırmızı bültenle aranan o ismin karanlık geçmişi….

Beyoğlu'nun arka sokaklarından Avrupa'nın göbeğine uzanan bir firar hikayesi... Son dönemde İstanbul'daki silahlı çatışmalarla ve çete hesaplaşmalarıyla gündemden düşmeyen Barış Boyun, emniyet güçlerinin kırmızı bültenle aradığı isimlerin başında geliyordu. Türk ve İtalyan polisinin ortak operasyonuyla Roma'da kelepçelenen suç örgütü elebaşının geçmişi, suç dünyasındaki hızlı yükselişini gözler önüne serdi.

Mahalle Çetesinden Uluslararası Örgüte

1984 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dünyaya gelen Barış Boyun, suç dünyasına İstanbul'da adım attı. Beyoğlu sokaklarında yerel bir "mahalle çetesi" olarak faaliyetlerine başlayan Boyun, kısa sürede etki alanını genişletti. Yerel husumetlerle başlayan suç kaydı, yıllar içinde sınırları aşarak uluslararası bir suç örgütü yapısına büründü.

Gürcistan Hattı ve Firar

Emniyet birimlerinin radarına giren örgüt için düğmeye ilk olarak 2019 yılında basıldı. "Çete kurmak" iddiasıyla başlatılan soruşturma, 2020 yılında operasyona dönüştü. Düzenlenen baskınlarda 12 adamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak örgütün lideri Barış Boyun, bu süreçte izini kaybettirmeyi başardı.

Rotasını yurt dışına çeviren Boyun'un yeni adresi Gürcistan oldu. Faaliyetlerini buradan yönetmeye devam eden suç örgütü lideri, Gürcistan'da da rahat durmadı ve silah ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı.

İtalya'da Son Durak

Gürcistan'daki tahliyesinin ardından bu kez Avrupa'ya geçen Barış Boyun için çember daraldı. Hakkında kırmızı bülten bulunan firari isim için Türk ve İtalyan polisi nefes kesen bir iş birliğine imza attı. 22 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen baskınla İtalya'da kıskıvrak yakalanan Boyun, tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konuldu. Ankara, suç örgütü liderinin Türkiye'ye iadesi için diplomatik ve hukuki temaslarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *