47,0317 %-0.58
53,7187 %-0.12
63,0486 %-0.04
İstanbul
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL Adalet Bakanı Akın Gürlek'in Eşine Yönelik Eylem İddiası: 2 Şüpheli Genç Tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in Eşine Yönelik Eylem İddiası: 2 Şüpheli Genç Tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşine yönelik sansasyonel bir eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla emniyet güçlerince gözaltına alınan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in eşi Elif Gülşah Gürlek'e yönelik eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla iki şüpheli gözaltına alındı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

U.Y. ve Y.C., çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İhbarcı CİMER'e Yazdı

Sabah'ın haberine göre, soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre süreç, bir ihbarcının CİMER üzerinden yaptığı detaylı beyanlarla başladı. İhbarcının ifadesinde; kod isim kullanan ve çok sayıda suç kaydı bulunan şüphelilerin, yurt dışından bilet alımı gerçekleştirdiklerini, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşinden bahsettiklerini belirtti. Şüphelilerin açık adresi bir kağıda yazdıkları, buraya giden yolları detaylıca inceledikleri ve plaza içerisine silahı nasıl sokacaklarını tartıştıkları öğrenildi. Talimatın yurt dışından geldiğini belirten ihbarcı, şüphelilerin hedefindeki ismin daha sonra Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşi olduğunu anladığını ifade ederek durumu yetkililere bildirdi.

TETİKÇİ OLARAK DEVŞİRMİŞLER

Fiziki ve istihbari çalışmalar sonucunda, şüpheliler U.Y. ve Y. C.'nın yurt içi ve yurt dışı kaynaklı organize suç örgütlerine 18-25 yaş aralığında mensup temin ettikleri belirlendi. Bu kişilerin temin ettiği gençlerin ise silahlı eylem ve kurşunlama olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *