46,2874 %0.15
53,6017 %-0.16
İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber GÜNCEL 16 Yıl Önceki Bebek Ölümü Topuk Kanı İle Aydınlatıldı

16 Yıl Önceki Bebek Ölümü Topuk Kanı İle Aydınlatıldı

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Cenin mülteci kampı yakınlarında kalıcı bir askeri üs inşa etmeye başladığı öne sürüldü; yerel basına göre bu adım tarihi Oslo Anlaşmaları’ndan bu yana bir ilki temsil ediyor.

Haberleri

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Manisa'da 2010'da meydana gelen faili meçhul bebek ölümünün, Sağlık Bakanlığının topuk kanı verileriyle yapılan çapraz sorgulama sayesinde 16 yıl sonra aydınlatıldığını bildirdi.

Gürlek, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının, göreve başladığı ilk günden itibaren geçmiş yıllara ait dosyaları büyük bir titizlikle ele aldığını vurguladı.

Topuk Kanı Kayıtları İncelendi

İlgili cumhuriyet başsavcılıklarıyla koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde, vicdanları yaralayan bir olayın daha üzerindeki sis perdesinin kaldırıldığını belirten Gürlek, şunları kaydetti:

“2010'da Manisa'da yaşanan bebek ölümü hadisesi, bizzat öncelik verdiğimiz dosyalardan biri olmuştur. Sağlık Bakanlığı topuk kanı verileri üzerinden bu ay içerisinde gerçekleştirilen çapraz sorgulamalar, 16 yıl sonra vakanın aydınlatılması bakımından kırılma noktasını oluşturmuştur. Topuk kanı kayıtları, nüfus kayıtları, sağlık verileri ve tanık beyanları üzerinden yürütülen incelemeler neticesinde, bebeğini dünyaya getirdikten sonra çöp konteynerinin yanına bıraktığı anlaşılan şüpheli ile olaya iştirak ettiği değerlendirilen kardeşi hakkında gözaltı kararı verilmiştir.”

Altsoyu Kasten Öldürme

İçişleri Bakanlığıyla kurulan koordinasyon, adli birimlerin hukuki değerlendirmeleri, emniyet birimlerinin saha çalışmaları ve ilgili bakanlıkların veri tabanlarından elde edilen verilerin analiziyle olayın aydınlatıldığını bildiren Gürlek, şüpheliler hakkında “altsoyu kasten öldürme” suçundan işlem başlatıldığını aktardı.

Bakan Gürlek, “Hukuk devletinin vazifesi, mazlumun hakkını aramak, maddi gerçeği ortaya çıkarmak ve suç işleyenlerin hukuk önünde hesap vermesini sağlamaktır. Bu doğrultuda özveriyle çalışan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımızın değerli savcılarına ve olayın aydınlatılmasında görev alan Manisa Emniyet Müdürlüğümüzün kıymetli mensuplarına teşekkür ediyorum. Her bir dosyanın izini sabırla sürmeye, hakikati ortaya çıkarmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *