Güldür Güldür’ü yayınlayan Show TV’den ‘gazi’ skeci açıklaması! Ekranımızda yayınlanmadı

Show TV’de yayınlanan Güldür Güldür Show’un 359. Bölümünde gazi skecine yer verildi. Söz konusu skeçte 'Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz' ifadeleri büyük tepki çekti. Tepkiler sonrası Show TV bir açıklama yaparak söz konusu skecin ekranda yayınlanmadığını belirtti. Güldür Güldür Show ekibi ise özür dileyerek söz konusu skecin Youtube'dan kaldırıldığını açıkladı.

Güldür Güldür’ü yayınlayan Show TV’den ‘gazi’ skeci açıklaması! Ekranımızda yayınlanmadı

Show TV’de ekrana gelen Güldür Güldür Show’un 359. Bölümünde ‘gazi’ skeci kamuoyunda tepki çekti. Tepkiler sonrası RTÜK programla ilgili inceleme başlattığı duyurmuştu. 

Show TV, Güldür Güldür Show programındaki gazi skeci hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, eleştirilere konu olan skecinin yayınlanmaya uygun görülmediğini, bu nedenle programın yapımcısı ile varılan mutabakat neticesinde söz konusu skecin Show TV ekranlarında yayınlanmadığını açıkladı.

Güldür Güldür Show ise X hesabından yaptığı açıklamada özür gazilerden özür diledi.

Show TV’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın önizlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır. Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”

Güldür Güldür özür diledi: Tam aksi bir anlam ortaya çıkmıştır

Tepkilerin artmasının ardından Güldür Güldür Show ekibinden açıklama yapıldı. Açıklamada, “vermek istediğimiz mesajın tam aksi bir anlam ortaya çıkmıştır. Bu durumu üzülerek karşılıyor ve bahsi geçen skeci yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür diliyoruz.” denildi.

Açıklama şöyle;

“Youtube’da yayınlanan ve sosyal medyada bahsi geçen skecimiz toplumsal ve kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakterin eleştirisidir. Niyetimiz ortak değerlerin korunmasına vurgu yapmakken, skeç içerisinden alınmış bir kesit anlam ve bağlamından kopartılmış, vermek istediğimiz mesajın tam aksi bir anlam ortaya çıkmıştır. Bu durumu üzülerek karşılıyor ve bahsi geçen skeci yayından kaldırıyoruz.  Kahraman gazilerimizden özür diliyoruz.”