Gübre fiyatlarına zam! 2022 güncel gübre fiyatları

Toprağı gübrelemek, toprağın verimi açısından oldukça önemlidir. Gübre fiyatlarına gelen zamlar sonrası çiftçiler son fiyatları merak ediyor. İşte 2022 Haziran güncel gübre fiyatları.

Gübre fiyatlarına zam! 2022 güncel gübre fiyatları

Gübre, tarım yaparken gerekli olan en önemli şeylerden bir tanesidir. Gübrelenen toprak daha verimli olur ve bu yüzden gübreleme işlemi mutlaka yapılmalıdır. Gübreleme böylesine gerekliyken, son dönemde yapılan zamlar gübre fiyatlarında da etkili oldu. Gübre fiyatlarına ciddi oranda zam gelirken, çiftçi gübre almakta oldukça güçlük çekmeye başladı. İşte 2022 yılı Haziran ayı güncel gübre fiyatları.

Gübre fiyatlarına zam! 2022 güncel gübre fiyatları - Resim : 1

2022 yılı güncel gübre fiyatları 

Gübre zammının yapılması sonrası çiftçiler herhangi bir indirim olacak mı yoksa zamlar daha da mı artacak diye düşünür oldu. Döviz kuru bu kadar artmışken gübre fiyatlarının da artması kaçınılmazken, son durumu merak eden çok sayıda insan var. Verimsiz bir toprağa ve dolayısıyla verimsiz bir hasat olmasına sebep olan gübresiz tarım, zamlar dolayısı ile artışa geçti. Gübresiz tarım verimsiz olduğu için hasat da aynı oranda verimsiz oluyor. Can gübrenin 1 tonu 6 bin 750 TL olurken, DAP gübrenin 1 tonu ise 15 bin 500 TL. İşte çiftçinin merak ettiği 2022 Haziran güncel gübre fiyatları. 

  • Can gübre 1 ton: 6 bin 750 TL
  • DAP gübre 1 ton: 15 bin 500 TL
  • Amonyum Sülfat 1 ton: 7 bin TL
  • Üre gübresi 1 ton: 13 bin TL
  • 20.20.0 gübre 1 ton: 10 bin 500 TL
  • 15.15.5 gübre 1 ton: 11 bin TL

Gübre fiyatları düşecek mi?

Gübre fiyatlarının düşeceğine dair bir bilgi yok. Bunun sebebi ise enerji kaynaklarının fiyatlarının büyük oranda artması ve zamların her geçen gün daha da artış göstermesi. Gübre fiyatlarının düşmesi için ilk olarak enflasyonun ve döviz kurunun düşmesi gerekiyor. Çünkü ithal gübre alımı döviz kuruna bağlı olarak zamlanıyor. Ayrıca tarla eskisi gibi değil de araçlarla sürüldüğünden bu araçların ihtiyacı olan mazota da durmaksızın zam geliyor ve bu sebeple de henüz bir indirim öngörülmüyor. 

 

Etiketler: gübre, fiyat, zam