GSB burs ve öğrenim kredisi başvurularında sıcak gelişme yaşandı! Bakan Kasapoğlu duyurdu! Son gün 17 Kasım, acele edin!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan üniversite öğrencilerinin merak ile beklediği burs ve kredi başvurularına ilişkin son dakika bilgilendirmesi geldi.

GSB burs ve öğrenim kredisi başvurularında sıcak gelişme yaşandı! Bakan Kasapoğlu duyurdu! Son gün 17 Kasım, acele edin!

Üniversite öğrencilerinin merak ile takip ettiği Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da kısa adıyla GSB yurt başvuruları, üniversite sınav sonuçlarının geçtiğimiz aylarda açıklanmasının ardından hızla alınmış ve tamamlanmıştı. Ardından burs ve öğrenim kredisi başvuruları için gün bekleyen öğrencilere müjdeli haber Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi.

Üniversite öğrencilerinin maddi olarak desteklenmesi ve ekonomik açıdan bağımsız hale gelebilmesi adına eğitim ve öğretim süresi boyunca verilen burs veya öğrenim kredileri için beklenen başvuru takvimi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin de bir açıklama gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada başvurunun son tarihine de yer verdi.

BAKAN KASAPOĞLU, BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARININ BAŞLADIĞINI DUYURDU

Yükseköğretim programına girmeye hak kazananlardan ara sınıfta okuyan öğrencilere kadar tüm üniversite öğrencilerinin başvuru yapacağı GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilerin de yararlanabileceği öğrenilen burs ve kredi başvurularına ilişkin takvim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklandı. Bakan Kasapoğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı (e-Devlet Kapısı üzerinden) yapabilirsiniz.”

BURS VE KREDİLERDEN FAYDALANAN SAYISI 9 KAT ARTTI

GSB burs ve öğrenim kredisi başvurularında sıcak gelişme yaşandı! Bakan Kasapoğlu duyurdu! Son gün 17 Kasım, acele edin! - Resim : 1

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin rakamsal açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sosyal bir hukuk devleti olma misyonumuzu burs ve kredilerde de gösteriyoruz. Finansal altyapı, faydalanan öğrenci sayısı ve sürdürülebilirlik bakımından dünyada eşi benzeri olmayan burs ve öğrenim kredisi imkanını da bu ülkenin gençlerinin hizmetine sunuyoruz. 2004'ten bu yana 5,9 milyon gencimize 24 milyar 327 milyon lira burs, 2002'den bu yana 16,5 milyon gencimize 62 milyar 260 milyon lira kredi ödemesi gerçekleştirdik. 21 senede burs ve kredilerden faydalanan kişi sayısını 9 kat, ödenen tutarı ise 19 kat artırdık. 2002'de 45 lira olan burs rakamı, bugün lisansta 850, yüksek lisansta 1700 ve doktorada 2550 lira seviyesindedir. Sadece 2022'de, 506 bin 61 üniversite öğrencimize burs, 913 bin 887 üniversite öğrencimize ise öğrenim desteği kredisi sağladık” demişti.

Kredi ödemelerinden faizin kaldırıldığının müjdesini de açıklamalarına ekleyen Bakan Kasapoğlu, “Bundan böyle gençlerimiz, üniversite eğitimleri boyunca kullandıkları kredi tutarı kadar meblağı, sadece ana parayı geri ödeyerek borçlarını kapatabilecek. Herhangi bir enflasyon farkı, ÜFE, TÜFE farkı gibi bir ödeme yapmayacaklar. 21 senede yapılan sessiz devrimlerle gençleri Türkiye Yüzyılı'nın ana aktörü yapacak yolun patikalarını meydana getirdik. Bu süreci ilmek ilmek işledik” diye konuşmuştu.