Gelinim Mutfakta yarışmasının tatlısı Fındıkzade popüler oldu! İşte pratik Fındıkzade Tatlısı tarifi…

Kanal D ekranlarından yayınlanan Gelinim Mutfakta isimli yarışma programında dün yapılan Fındıkzade Tatlısı, hoş görüntüsü ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

Gelinim Mutfakta yarışmasının tatlısı Fındıkzade popüler oldu! İşte pratik Fındıkzade Tatlısı tarifi…

Dünya mutfağında önemli bir yere sahip olsa da Türk mutfağında her zaman ayrı bir yeri olan tatlı, genellikle şerbetli ve sütlü olarak ikiye ayrılıyor. Ancak son zamanlarda hem sütlü hem de şerbetli olan tatlılar daha popüler hale gelmeye başlamış bulunuyor. Bu tatlılardan sayılabilecek olan Fındıkzade Tatlısı, şerbetinin yanı sıra süt ve krem şanti ile süsleniyor.

Kanal D ekranlarından yayınlanan Gelinim Mutfakta isimli yemek yarışma programında dün yapılan Fındıkzade Tatlısı, bir anda ilgi görmeye başladı. Sosyal medya platformlarında oldukça konuşulan Fındıkzade Tatlısı, hafif lezzeti ve hoş görünüşü ile sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti. Fındıkzade Tatlısı’nı yapmanın birkaç yöntemi varken; en pratik yöntemin ise aşağıdaki yöntem olduğu öğrenildi.

FINDIKZADE TATLISI KEK, ŞERBET VE SÜSLEME MALZEMELERİ

Gelinim Mutfakta yarışmasının tatlısı Fındıkzade popüler oldu! İşte pratik Fındıkzade Tatlısı tarifi… - Resim : 1

Malzemeleri için üç ayrı kategoride ürün hazırlamanın şart olduğu Fındıkzade Tatlısı, kek, şerbet ve süsleme kısımlarından oluşuyor. Fındıkzade Tatlısı’nın keki için ise 3 adet yumurta, 1 su bardağı Hindistan cevizi, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı toz fındık, 1 su bardağı galeta unu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı sıvı yağ gerekiyor.

Şerbeti için klasik bir şerbet hazırlanan Fındıkzade Tatlısı, 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker ile şerbetlendirilebiliyor. Fındıkzade Tatlısı’nın üst süslemesi için ise 1 paket toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk süt kullanılıyor.

FINDIKZADE TATLISI PRATİK YAPILIŞI

Fındıkzade Tatlısı’nın şerbetinin soğuması gerekeceği için ilk olarak şerbetini hazırlayıp bir kenara almak gerekiyor. Küçük bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su eklendikten sonra şeker eriyip, kaynayana kadar karıştırmak gerekiyor. Ardından şerbet soğurken, derin bir kap içerisine eklenen yumurta ve şekeri çırpılıp sıvı yağ eklenerek Fındıkzade Tatlısı’nın kek kısmı hazırlanmaya başlanıyor.

Sıvı yağdan sonra galeta unu, Hindistan cevizi, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve vanilyanın eklendiği karışım mikser ile karıştırıldıktan sonra bir borcama alınıyor. Kare bir borcama dökülmesi Fındıkzade Tatlısı’nın görüntüsü için önemli iken; hazırlanan kek karışımı önceden ısıtılmış olmak kaydıyla 170 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişiriliyor. Şerbeti tatlının çekebilmesi için Fındıkzade Tatlısı’nın sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekiyor. Bu nedenle fırından çıkardıktan birkaç dakika sonra şerbet dökülüp, tatlı soğumaya bırakılıyor. Son olarak ise hazırlanan krem şanti eşit bir şekilde Fındıkzade Tatlısı’nın üzerine yayılıyor.

Etiketler: gelinim mutfakta