Gautam Adani, Bill Gates’i de geçerek dünyanın en zengin dördüncü insanı oldu!

Dünya genelinde, küresel bir enflasyon krizi yaşanırken birçok sayılı milyarder de bu süreçte ciddi kayıplar yaşadı. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yaşadığı kayıplar sonrası milyarderler listesindeki 4’üncülüğünü Hintli iş insanı Gautam Adani’ye kaptırdı.

Gautam Adani, Bill Gates’i de geçerek dünyanın en zengin dördüncü insanı oldu!

Dünya, son dönemlerde büyük bir ekonomik kriz sürecinden geçiyor. 2019 yılının sonlarında Çin’de ortaya çıkan ve 2020 genlinde dünyada şiddetini artıran Covid-19 salgını ile başlayan pandemi sürecinde, ekonomik anlamda peş peşe birçok negatif gelişme yaşandı. 2021 yılında da etkisini gösteren salgın, 2022 yılındaki enflasyon krizinin en büyük etkenlerinden biri oldu. Yaşanan enflasyon sorununda dünyadaki sayılı milyarderler çok ciddi zararlara uğrarken, Hintli iş insanı Gautam Adani, servetini artırmayı başardı. Adani, servetine servet ekleyerek, Bill Gates’i de geçti ve dünyanın en zengin 4. insanı oldu.

Hintli İş İnsanı Adani, Dünyanın En Zengin 4. İnsanı Oldu

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Gautam Adani’nin serveti dün itibariyle 112,5 milyar dolar seviyesine yükseldi. Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in serveti ise yaklaşık 112,2 milyar dolar seviyesinde. Böylece Gautam Adani, Bill Gates’e yaklaşık 230 milyon dolarlık bir fark atarak, listede 4. sırayı aldı. Adani’nin önünde listede 3. sırada Fransız iş insanı Bernard Arnault, 2. sırada Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve 1. sırada Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk bulunuyor.

Milyarderlerin 2022 Yılındaki Kayıpları

Gautam Adani, Bill Gates’i de geçerek dünyanın en zengin dördüncü insanı oldu! - Resim : 1

Tesla CEO’su Musk, 2022 yılında servetinden 28,6 milyar dolar kaybetti. Onu takiben aynı yılda Jeff Bezos 44 milyar dolarlık, Bernard Arnault 41 milyar dolarlık ve Bill Gates de 25 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Ancak bu süreçte Gautam Adani ise kaybın tam tersine servetine servet ekledi ve 2022 yılında servetini 36 milyar dolar artırdı. Bu artışla birlikte Adani, 112,5 milyar dolar ile dünyanın en zengin 4. insanı oldu. Adani’nin listede geride bıraktığı Bill Gates, teknoloji hisselerinde yaşanan sert düşüşlerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarına yaptığı bağışlar nedeniyle ciddi kayıplar yaşadı.

Gautam Adani Bu Kadar Parayı Nereden Buldu?

Gautam Adani’nin bunca servetinin çıkış noktasında tarım ticareti, kömür ve liman işletmeciliği bulunuyor. Ancak Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin inşa stratejisi ile Adani, son yıllarda medya, dijital hizmetler, yeşil enerji, havaalanları ve veri merkezleri alanlarında da faaliyet göstermeye başladı.