Galatasaray, Molde zaferini getiren yıldızına veda etti! 10 milyon euroluk ayrılık tarihe geçti: Ozan Kabak'ın ardından ilk kez

Angelino, Bakambu, Halil Dervişoğlu, Zaha, Icardi, Kerem Demirbay, Tete ve Hakim Ziyech transferleri ile kadrosunu güçlendiren Galatasaray, Molde zaferini getiren yıldız ismiyle yollarını ayırdı. Aslan'ın yıldız ismi, sarı-kırmızılı ekibin tarihine geçti.

Galatasaray, Molde zaferini getiren yıldızına veda etti! 10 milyon euroluk ayrılık tarihe geçti: Ozan Kabak'ın ardından ilk kez

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Norveç ekibi Molde'yi mağlup eden Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Son olarak İtalyan yıldızı Nicolò Zaniolo'nun transferi konusunda Aston Villa ile Morutan'ın transferi konusunda ise Ankaragücü ile anlaşmaya varan Galatasaray, bir yıldızına daha veda etti. Aslan, tarihi bir anlaşmaya imza atarak bu transfer karşılığında kasasına 10 milyon euro koyacak.

Son olarak Ziyech'i kadrosuna katarak Rumen yetenek Morutan ile vedalaşan, İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos ile yapılan görüşmelerde önemli mesafe kat eden Galatasaray, Molde zaferine damga vuran yıldız ismiyle daha yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılı ekip, bu transfer karşılığında kasasına 10 milyon euro koyacak.

Transfer çalışmalarını Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sürdüren sarı-kırmızılı ekip, Nicolò Zaniolo ve Olimpiu Morutan'ın ardından bir yıldız ismiyle daha yollarını ayırdı.

 

Gazeteci Safa Can Konuksever'in aktardığına göre; Transfer sezonunun başladığı günden bu yana Angelino, Bakambu, Halil Dervişoğlu, Zaha, Icardi, Kerem Demirbay, Tete ve Hakim Ziyech'i kadrosuna katan Galatasaray, Molde zaferine damga vuran Yunus Akgün ile yollarını ayırdı.

23 yaşındaki hücum oyuncusunun zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak İngiliz ekibi Leicester City'e transfer olduğu belirtildi. İngiliz ekibinin bu transfer için Galatasaray'a toplamda 10 milyon euroluk ödemeye yapacağı kaydedildi.

Galatasaray, Molde zaferini getiren yıldızına veda etti! 10 milyon euroluk ayrılık tarihe geçti: Ozan Kabak'ın ardından ilk kez - Resim : 2

TARİHE GEÇECEK

Yunus Akgün, 10 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan ayrılması halinde sarı-kırmızılı ekipten en yüksek bonservis bedeliyle ayrılan 3. Türk futbolcu olarak tarihe geçecek. Galatasaray daha önce Arda Turan'ı 13 milyon euro, Ozan Kabak'ı ise 11 milyon euro karşılığında satmıştı.

Sarı-kırmızılı forma altında 60 maçta görev alan 23 yaşındaki hücum oyuncusu söz konusu karşılaşmalarda 6 gol 7 asist üretti. Sarı-kırmızılı ekibin ayrılığı kısa süre içerisinde resmi olarak açıklaması bekleniyor. Yıldız futbolcu Molde karşılaşmasında ortaya koyduğu oyunla herkesin takdirini kazanmıştı.

Etiketler: Galatasaray, transfer