Galatasaray, Hatayspor deplasmanında şok yaşadı.. Dilmen'den gelen yorum şoke etti

Galatasaray, Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Hatayspor’a 2-1 mağlup olarak bu sezon ilk yenilgisini aldı. Sarı-kırmızılılar, Okan Buruk’un oyun planını değiştirmemesi nedeniyle zor anlar yaşadı.

Galatasaray, Hatayspor deplasmanında şok yaşadı.. Dilmen'den gelen yorum şoke etti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor karşısında rotasyon yapmayarak takımını riske attı. Sarı-kırmızılılar, sürekli önde basarak rakibe boş alanlar bıraktı ve savunmada hatalar yaptı. Hatayspor, 17. dakikada Rivas ve 45. dakikada Lamkel Ze’nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Galatasaray, ikinci yarıda baskısını artırsa da sadece 90. dakikada Icardi’nin golünü bulabildi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Galatasaray’ın eski futbolcusu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Okan Buruk’un oyun planını Türkiye’de hiç görmediğini söyledi. Dilmen, “Bugün Okan hoca rotasyon yapsaydı ve kaybetseydi bu kadar üzünülmezdi bence. Nasıl olsa yeneriz muhabbeti dönerse teknik direktör araya girmek zorunda. Okan hoca kendine ve takımına çok güveniyor ama zaman zaman sıkıntı yaşayacak. Galatasaray’ın her maç önde basmak zorunda değil. Okan hoca rakip ayırt etmeksizin aynı oyunu oynuyor. Böylesini Türkiye’de hiç görmedim.” dedi.

Galatasaray, Hatayspor deplasmanında şok yaşadı.. Dilmen'den gelen yorum şoke etti - Resim : 2

Galatasaray liderliği koruyamadı

Galatasaray, Hatayspor yenilgisiyle birlikte puanını 28’e çıkardı ve liderliği koruyamadı. Sarı-kırmızılılar, averajla ikinci sıraya gerilerken, Beşiktaş 29 puanla liderliğe yükseldi. Hatayspor ise 20 puanla altıncı sırada yer aldı.

Galatasaray, Süper Lig’in 13. haftasında 16 Ocak Pazar günü sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak. Hatayspor ise 15 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Konyaspor ile mücadele edecek.