Gaddar dizisindeki Oya kimdir? Gaddar dizisindeki Oya'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Neslihan Yeldan, 25 Şubat 1969’da İstanbul’da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı olan Yeldan, Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı Füreya karakteriyle tanındı. 2007 yılında Leo James Felix Pollock ile evlendi ve bir erkek çocuğu sahibi oldu. 2019 yılında Leo James Felix Pollock ile boşandı. Yeldan, Fox tv ekranlarına gelmeye hazırlanan Gaddar dizisinde Oya rolünü oynayacak.

Gaddar dizisindeki Oya kimdir? Gaddar dizisindeki Oya'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Neslihan Yeldan, son zamanlarda Fox TV’de yayınlanacak olan Gaddar dizisindeki Oya karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Peki, Neslihan Yeldan kimdir? Neslihan Yeldan’ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler haberimizde.

 

Gaddar dizisindeki Oya kimdir? Gaddar dizisindeki Oya'yı kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Neslihan Yeldan kimdir?

Neslihan Yeldan, 25 Şubat 1969 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamladı1. Dormen Tiyatrosu ve Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) gibi topluluklarda görev yaptı2. 1987 yılında Ortaoyuncular topluluğunda sanat yaşamına başladı3.

Neslihan Yeldan’ın oyunculuk kariyeri

Neslihan Yeldan, 1993 yılında rol aldığı Yaz Evi dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı4. 1997 yılında senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Bir Demet Tiyatro dizisinde Füreya karakterini canlandırdı ve büyük bir ün kazandı5. Bu dizide Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Serhat Özcan, Erdal Tosun, Deniz Özerman, Altan Erkekli, Volkan Saraçoğlu, Şebnem Sönmez, Sinan Bengier, Celal Tak, Özge Özberk, Ayberk Atilla, Caner Alkaya, Pelin Körmükçü, Ersin Korkut, Suat Sungur, Settar Tanrıöğen, Olgun Şimşek, Engin Günaydın, Bican Günalan, Vural Çelik gibi isimlerle birlikte oynadı5.

Neslihan Yeldan, daha sonra Tele Dadı, Ruhsar, Güneş Yanıkları, Vaka-i Zaptiye, Yuvam Yıkılmasın, Sahra, Dişi Kuş, Her Şey Yolunda, Sahte Prenses, Peri Masalı, Dürüye’nin Güğümleri, Kavak Yelleri, Bir Kadın Tanıdım, Kuzey Güney, Saklı Kalan, Kiraz Mevsimi, Arkadaşlar İyidir, Kadın, Kalk Gidelim, Aşk 101, Menajerimi Ara gibi dizilerde rol aldı. Şu anda Show TV’de yayınlanan Gaddar dizisinde Oya rolünü oynuyor.

Neslihan Yeldan, ayrıca Kaçıklık Diploması, Organize İşler, Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak, Vücut, Karınca Kapanı, Deliormanlı, Arap Kadri ve Tarzan gibi sinema filmlerinde de rol aldı. Yeldan, aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıdır. Birçok film, dizi ve animasyonda seslendirme yaptı.

Neslihan Yeldan’ın özel hayatı

Neslihan Yeldan, 2007 yılında Leo James Felix Pollock ile evlendi ve Aslan adında bir erkek çocuğu sahibi oldu. 2019 yılında Leo James Felix Pollock ile boşandı. Yeldan, boşanma sürecinde yaşadıklarını ve çocuğuyla olan ilişkisini Menajerimi Ara dizisindeki karakteriyle paylaştı.

Neslihan Yeldan kaç yaşında?

Neslihan Yeldan, 25 Şubat 1969 doğumlu olup, 54 yaşındadır.


Neslihan Yeldan nereli?

Neslihan Yeldan, İstanbul doğumludur.


Neslihan Yeldan’ın eşi kimdir?

Neslihan Yeldan’ın eşi Leo James Felix Pollock’tur. Çift, 2007 yılında evlenmiş ve 2019 yılında boşanmıştır.

Neslihan Yeldan’ın çocuğunun adı nedir?

Neslihan Yeldan’ın çocuğunun adı Aslan’dır. Aslan, 2008 yılında dünyaya gelmiştir.


Neslihan Yeldan hangi dizilerde oynadı?

Neslihan Yeldan, Yaz Evi, Bir Demet Tiyatro, Tele Dadı, Ruhsar, Güneş Yanıkları, Vaka-i Zaptiye, Yuvam Yıkılmasın, Sahra, Dişi Kuş, Her Şey Yolunda, Sahte Prenses, Peri Masalı, Dürüye’nin Güğümleri, Kavak Yelleri, Bir Kadın Tanıdım, Kuzey Güney, Saklı Kalan, Kiraz Mevsimi, Arkadaşlar İyidir, Kadın, Kalk Gidelim, Aşk 101, Menajerimi Ara gibi dizilerde rol aldı.