Gaddar dizisindeki Fatma kimdir? Gaddar dizisindeki Fatma'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Laçin Ceylan, 25 Kasım 1965’te İzmir’de doğan bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Ceylan, birçok başarılı projede yer almıştır. Son olarak Gaddar dizisinde Fatma karakterini canlandıran Ceylan, izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. İşte ünlü isim hakkında merak edilenler...

Gaddar dizisindeki Fatma kimdir? Gaddar dizisindeki Fatma'yı kim oynuyor gerçek adı ne?

Laçin Ceylan, son zamanlarda ekranlarda sıkça gördüğümüz bir isim. Gaddar dizisinde Fatma karakterine hayat veren Ceylan, dizinin en dikkat çeken oyuncularından biri. Peki Laçin Ceylan kimdir? Laçin Ceylan’ın hayatı, kariyeri, ödülleri ve daha fazlası haberimizde.

Laçin Ceylan’ın Hayatı

Laçin Ceylan, 25 Kasım 1965’te İzmir’de doğdu. İzmir Özel Türk Koleji’nden mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. 1989 yılında buradan mezun olan Ceylan, 1991-1993 yılları arasında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi aldı. “Ussal ve Fiziksel Etkiler Doğrultusunda Diksiyon” adlı tezini sunarak yüksek lisansını tamamladı.

Gaddar dizisindeki Fatma kimdir? Gaddar dizisindeki Fatma'yı kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Laçin Ceylan’ın Kariyeri

Laçin Ceylan, oyunculuk kariyerine 1989-1991 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda rol alarak başladı. Daha sonra 1992 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na geçti. Burada birçok oyunda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. 2006-2007 yılları arasında Nihat İleri ve Levent Öktem ile birlikte Bi Tiyatro’yu kurdu. Bu tiyatroda Küçük Prens, Etna - Bedendeki Kuyu, Hiç mi Bir Şeyim Yok, Vurgun - Üç Oyun gibi oyunlarda yer aldı2.

Laçin Ceylan, tiyatronun yanı sıra sinema ve televizyon dünyasında da kendini gösterdi. Kurşun Adres Sormaz, Karanlıkta Koşanlar, Gece Yürüyüşü, Hatırla Sevgili, Gümüş, Benim Hala Umudum Var, Çilek Kokusu, Delibal, Galip Derviş, Aşk ve Gurur, Aşk Ağlatır, İnsanlık Suçu, Camdaki Kız, Yüzyıllık Mucize gibi birçok film ve dizide rol aldı3. Son olarak Gaddar dizisinde Fatma karakterini canlandıran Ceylan, dizinin en önemli karakterlerinden biri. Fatma, kocası tarafından aldatılan ve intikam almak için yola çıkan bir kadını oynuyor.

Gaddar dizisindeki Fatma kimdir? Gaddar dizisindeki Fatma'yı kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Laçin Ceylan’ın Ödülleri

Laçin Ceylan, oyunculuk performansıyla birçok ödüle layık görüldü. 2007 yılında Hatırla Sevgili dizisindeki Sevim rolüyle Sadri Alışık, Lions ve Tiyatro Tiyatro dergisi ödüllerini kazandı. 2012 yılında Gözetleme Kulesi filmindeki anne rolüyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2017 yılında Bi Tiyatro’da sahnelenen Vurgun - Üç Oyun oyunundaki performansıyla Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nden Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü aldı.


Laçin Ceylan kaç yaşında?

Laçin Ceylan, 25 Kasım 1965 doğumlu olup, 58 yaşındadır.

Laçin Ceylan’ın boyu ve kilosu kaç?

Laçin Ceylan’ın boyu 1.65 m, kilosu ise 55 kg’dır.

Laçin Ceylan’ın burcu ne?

Laçin Ceylan, yay burcudur.

Laçin Ceylan evli mi?

Laçin Ceylan, evli değildir. Daha önce oyuncu Cüneyt Gökçer ile evliydi ancak 2002 yılında boşandılar.

Laçin Ceylan’ın çocuğu var mı?

Laçin Ceylan’ın çocuğu yoktur.

Laçin Ceylan’ın Instagram hesabı ne?

Laçin Ceylan’ın Instagram hesabı @lacinceylan