Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi Yıkılıyor Mu? Eyfel Kulesi Neden Yıkılacak? Tüm Dünya Bunu Konuşuyor

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve tüm dünyada sembol yapılardan biri haline gelen Eyfel Kulesi yıkılma iddiaları ile gündeme geldi. Peki, Eyfel Kulesi yıkılacak mı? İşte detaylar…

Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi Yıkılıyor Mu? Eyfel Kulesi Neden Yıkılacak? Tüm Dünya Bunu Konuşuyor

Eyfel Kulesi ile ilgili ortaya atılan yeni iddialar kulenin tarihini de gündeme getirdi. Dünya üzerindeki en ikonik yapılardan biri olan Eyfel Kulesi hakkında hazırlanan bir raporun kamuoyuna sızdırılmasının ardından büyük bir tartışma başladı. Yılda milyonlarca turisti kendine çeken Eyfel Kulesi’nin yıkılma tehdidi ile karşı karşıya kalmasının ardından detaylar araştırılmaya başladı.

Eyfel Kulesi Yıkılıyor Mu?

Fransa ile özdeşleşen Eyfel Kulesi hakkında akıllara durgunluk veren bir iddia gündeme getirildi. Dünyanın en gözde yapılarından biri olan Eyfel Kulesi hakkında sosyal medyada ortaya atılan iddialar dikkat çekiyor. Fransız Marianne dergisinde yayımlanan bir yazının ardından gündemde ilk sıralara yükselen Eyfel Kulesi’nin neden yıkılacağı ise merak ediliyor. 1899 yılında tamamlanan Eyfel Kulesi, yıllara meydan okuyan tarihi yapılar arasında dikkat çekiyor.

Eyfel Kulesi Neden Yıkılacak?

Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi Yıkılıyor Mu? Eyfel Kulesi Neden Yıkılacak? Tüm Dünya Bunu Konuşuyor - Resim : 1

Fransa’da yayımlanan bir dergide Eyfel Kulesi hakkında ortaya atılan iddialar dikkat çekti. Dergide yer alan bilgilere göre Eyfel Kulesi’nin ciddi derece paslandığı ve bakıma ihtiyacı olduğu yazıldı. Acilen bir onarım gerektiğinin altını çizen yazıda, Gustave Eiffel’in burayı ziyaret etse kalp krizi geçirebileceği ifadelerine yer verilmesi ise dikkat çekti. Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları için kuleye sadece kozmetik bir makyaj yapıldığı aktarılıyor.

Acilen Onarılması Gerekiyor!

Marianne dergisinde yer alan rapora göre Eyfel Kulesi acilen bir onarıma ihtiyaç duymaktadır. Dergiye konuşan uzmana göre kulenin her yedi yolda bir boyanması gerektiği aktarılıyor. Boyanın, metalik bir yapıyı korumak için en temel bileşen olduğunun ve bunun yapılmasına özen gösterilmesi gerektiği aktardı. Uzmanlara göre yapılacak onarım çalışmasının makyajdan öteye gitmeyeceğini söyleyen uzmanlar, yayımlanan rapor sonrasında sosyal medyada da büyük bir infial yarattı. Gerekli bakımlarının yapılmadığı takdirde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğinin de aktarılması raporda en dikkat çeken kısım oldu.  

Etiketler: fransa, eyfel kulesi