Fırat Aydınus kariyerinde sürpriz adımı attı! El sıkıştı, yeni adresi belli oldu…

Türkiye’nin en ünlü futbol hakemlerinden biri olan Fırat Aydınus, yaş haddi nedeniyle hakemlikten emekli oldu. Hakemlik sonrasında futbol yorumculuğuna geçiş yapacağı düşünülen Fırat Aydınus, sürpriz bir karar vererek kariyerindeki yönünü belirledi.

Fırat Aydınus kariyerinde sürpriz adımı attı! El sıkıştı, yeni adresi belli oldu…

Türkiye’nin en ünlü futbol hakemleri arasında yer alan Fırat Aydınus, 22 Mayıs 2022 tarihinde yönettiği Fatih Karagümrük – Alanyaspor maçından sonra hakemlik kariyerini sonlandırdı. Yaş haddi nedeniyle hakemlikten emekli olan Fırat Aydınus’un bir televizyon kanalında yorumcu olarak izleyici karşısına çıkmaya başlamasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hangi kanalda ve hangi programda yer alacağı konuşulan Aydınus’un daha sonra Acun Ilıcalı ile bir araya geldiği fotoğraf sosyal medyada yayıldı. Acun Ilıcalı Aydınus’la fotoğrafını “Keşke bizim kanalda olsa” sözleri ile paylaşınca ünlü hakemin yorumcu olacağı da neredeyse kesinleşmiş oldu. Fırat Aydınus kariyeri için kararını verdi.

Kararını Verdi, El Sıkıştı

Bir televizyon kanalında izleyici karşısına çıkan bir futbol programında yorumcu olarak yer alacağı düşünülen Fırat Aydınus kararını verdi ve sürpriz bir kararla televizyon ekranlarında değil, radyo yorumcusu olarak adımını attı. Acun Ilıcalı ile bir araya geldikten sonra yorumculuk dünyasına gireceğine kesin gözüyle bakılan Fırat Aydınus, Radyo Gol ile anlaşma sağladı ve futbol yorumcusu oldu. Aydınus’un TV 8 ekranlarında mı yoksa Exen platformunda mı yer alacağı konuşulurken, ünlü hakem tercihini radyodan yana kullandı. Medya patronu Murat Kapki, Fırat Aydınus ile el sıkıştıkları fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak anlaşmayı duyurdu.

Fırat Aydınus Kimdir?

Fırat Aydınus kariyerinde sürpriz adımı attı! El sıkıştı, yeni adresi belli oldu… - Resim : 1

Fırat Aydınus 25 Ekim 1973’te İstanbul’da dünyaya geldi. Hakemliğe 1993 yılında başlayan Aydınus, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Son olarak Mayıs 2022’de Fatih Karagümrük – Alanyaspor karşılaşmasını yöneten Aydınus, bu karşılaşmanın ardından hakemliği bıraktı.

Fırat Aydınus Kariyeri

2014 yılında FIFA hakemliği için yapılan YoYo testini geçemeyen Aydınus listeden çıkarıldı ve 2015-16 sezonu öncesinde TFF, Aydınus’un da içinde yer aldığı 9 hakemle ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı. 2006-2014 yılları arasında FIFA kokartı bulunan Aydınus, Süper Lig’de toplamda 346 maç yönetti. Kupa maçları ve play-off maçları ile birlikte toplamda 458 maç yöneten Aydınus, çıktığı maçlarda 1.954 satı kart, 164 kırmızı kart ve 136 penaltı kararı verdi

Etiketler: fırat aydınus