Finansal bilgileriniz risk altında olabilir! Godfather truva atı, Türkiye için risk oluşturdu!

İnternet dünyasının yeni virüsü olan Godfather truva atının özellikle Türkiye’deki teknoloji kullanıcılarını riske attığı öğrenildi. Uzmanlar, finansal bilgilerin koruması hususunda vatandaşları uyardı.

Finansal bilgileriniz risk altında olabilir! Godfather truva atı, Türkiye için risk oluşturdu!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok kolaylık hayatımıza girmiş olsa da bu kolaylıkların getirdiği güzelliklerin bir kusuru olarak risk faktörleri de hayatımızın tam merkezine oturdu. Sosyal medya hesaplarını daha sık kaybetme riski taşıyan teknoloji kullanıcıları için daha tehlikeli olan ise bireysel kimlik ve finansal bilgileri gibi daha tehlikeli bilgileri kaybetme riskinin hep olması gerçeği oldu.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kişilerin bireysel ve finansal bilgilerini ele geçirmeye yönelik saldırılar da arttı. Bu bağlamda son zamanların yükselen tehlikesi Godfather truva atı adı ile bilinen bir virüs oldu. Group-IB analistlerinin keşfettiği Godfather truva atının daha çok Türkiye’deki teknoloji kullanıcılarını tehdit ettiği fark edilirken; uzmanlardan konuya ilişkin uyarılar gecikmedi.

GODFATHER TRUVA ATI VİRÜSÜ FİNANSAL BİLGİLERİ TEHDİT EDİYOR

Donanım Haber’in derlediği bilgilere göre, Anubis isimli virüsün halefi olarak görülen Godfather truva atı, şimdiye kadar geliştirilmiş olan pek çok virüsten çok daha tehlikeli. Tıpkı Anubis gibi bankacılık bilgilerini ele geçirmeyi hedef alan Godfather truva atı, Anubis’in aşamadığı Android güvenlik duvarının aksine Android’i açıkça tehdit eden bir virüs olarak tanımlanıyor. Group-IB analistlerinin keşgi olan Godfather truva atı, kimlik avı yöntemlerinin başında gelmeye başlamış bulunuyor.

Bankacılık ve kripto para hesaplarındaki bilgileri ele geçirmek için daha sık kullanılmaya başlamış olan Godfather truva atı, iyi hazırlanmış ve orijinal sayfadan ayırt etmesi zor bir HTML tabanlı taklit edilmiş siteye yönlendirme yaparak teknoloji kullanıcılarını kandırıyor. Sahte linkten açılan hesap ile bilgileri çalan Godfather truva atı, teknoloji kullanıcıları için ciddi risk barındırıyor.

TÜRKİYE’DE 31 UYGULAMADA GODFATHER’A RASTLANDI

Finansal bilgileriniz risk altında olabilir! Godfather truva atı, Türkiye için risk oluşturdu! - Resim : 1

Amerika Birleşik Devletleri (49), Türkiye (31), İspanya (30), Kanada (22), Fransa (20), Almanya'da (19) ve Birleşik Krallık’daki (17) uygulamaların birebir kopyasını yapan ve çoğu bankacılık uygulaması olan Godfather truva atı, şimdiye kadar 215’ten fazla uygulamanın içerisinde keşfedilmiş durumda. 110 kripto para platformunu ve 94 kripto para cüzdan uygulamasını da hedef alan Godfather truva atının en bilinen taklidinin ise, şimdiden 10 milyondan fazla indirmeye sahip olan ‘MYT Müzik’ adlı uygulamanın taklidi olduğu biliniyor.

Öte yandan sahte uygulamalarının indirilmesiyle birlikte SMS’ten temel cihaz ayrıntılarına kadar pek çok veriyi çekebilen Godfather truva atı, sistem dilini kontrol edecek ve algılayacak şekilde yapılandırıldığı için cihazın dili Rusça, Azerice, Ermenice, Belarusça, Kazakça, Kırgızca, Moldovaca, Özbekçe veya Tacikçe ise, çalışmıyor. Uzmanlar ise, Godfather truva atı başta olmak üzere kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için teknoloji kullanıcılarının Play Protect özelliğini etkin konuma getirmesini öneriyor.

Etiketler: virüs, Hack