Fenerbahçe'nin efsane isimden şok itiraf: “Bizim takım daha güçlüydü”

Fenerbahçe, Süper Lig’in 11. haftasında Trabzonspor’a 3-2 mağlup olarak yenilmezlik serisini sonlandırdı. Sarı lacivertli takımın bu sezonki performansı, futbol otoriteleri tarafından övgüyle karşılanırken, eski Fenerbahçeli Tuncay Şanlı’dan şaşırtıcı bir yorum geldi.

Fenerbahçe'nin efsane isimden şok itiraf: “Bizim takım daha güçlüydü”

Tuncay Şanlı, Fenerbahçe’nin 200 milyon euro değerindeki yıldızlar karmasıyla ilgili olarak, “Benim oynadığım dönemdeki Fenerbahçe, şu andaki Fenerbahçe’den çok daha güçlüydü.” dedi. Şanlı, bu sözleriyle hem taraftarları hem de futbolseverleri şoke etti.

Tuncay Şanlı, Fenerbahçe formasıyla 2004-2007 yılları arasında 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Şanlı, ayrıca Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadığı 2007-2008 sezonunun ilk yarısında da sarı lacivertli takımda forma giydi.

Fenerbahçe'nin efsane isimden şok itiraf: “Bizim takım daha güçlüydü” - Resim : 1

Tuncay Şanlı, Fenerbahçe’deki başarılı döneminin ardından Middlesbrough, Stoke City, Wolfsburg, Bolton Wanderers, Bursaspor, Umm Salal, Pune City ve Sakaryaspor gibi takımlarda oynadı. Şanlı, ayrıca Türkiye Milli Takımı’nda 79 maçta 22 gol kaydetti.

Fenerbahçe’nin kadro değeri ne kadar?

Fenerbahçe, bu sezon transfer döneminde kadrosuna birçok yıldız ismi kattı. Sarı lacivertli takım, Michy Batshuayi, Joshua King, Edin Dzeko, Cengiz Ünder, Ryan Kent, Dusan Tadic, Fred, Sebastian Szymanski, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Jayden Oosterwolde, Dominik Livakovic gibi oyuncuları renklerine bağladı.

Fenerbahçe’nin kadrosunda bulunan 29 futbolcunun toplam piyasa değeri, Transfermarkt verilerine göre 200.55 milyon euro olarak gözüküyor. Fenerbahçe’nin en değerli oyuncusu ise 20 milyon euro ile Cengiz Ünder.