Fenerbahçe Efsanesi Alex’ten Şok İtiraf: Türkiye’ye Para İçin Geldim

Fenerbahçe’nin unutulmaz oyuncularından Alex de Souza, sarı-lacivertli takıma transfer olma sürecinde yaşadıklarını anlattı. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’den aldığı teklifin çok cazip olduğunu ve bu yüzden Türkiye’ye geldiğini itiraf etti. Alex, ayrıca Türkiye’de kontratının bittiği dönemde Avrupa pazarında bir oyuncu olmadığını ve ikinci sınıf bir oyuncu durumuna düştüğünü de söyledi. Alex’in Fenerbahçe macerasının tüm detayları haberimizde…

Fenerbahçe Efsanesi Alex’ten Şok İtiraf: Türkiye’ye Para İçin Geldim

Fenerbahçe’nin unutulmaz oyuncularından Alex de Souza, sarı-lacivertli takıma transfer olma sürecinde yaşadıklarını anlattı. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’den aldığı teklifin çok cazip olduğunu ve bu yüzden Türkiye’ye geldiğini itiraf etti.

Alex de Souza Kimdir?

Alex de Souza, 14 Eylül 1977 tarihinde Brezilya’nın Curitiba kentinde doğdu. Orta saha mevkiinde oynayan Alex, profesyonel futbol hayatına Coritiba takımında başladı. Daha sonra Palmeiras, Flamengo, Parma ve Cruzeiro gibi takımlarda forma giydi. 2004 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Alex, sarı-lacivertli takımda 8 yıl boyunca gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi oldu. Fenerbahçe’de 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanan Alex, ayrıca Süper Lig’de 100 gol barajını aşan ilk yabancı futbolcu oldu. Alex, Fenerbahçe tarihinde en çok maça çıkan ve en çok gol atan futbolcu unvanlarını da elinde bulunduruyor.

Fenerbahçe Efsanesi Alex’ten Şok İtiraf: Türkiye’ye Para İçin Geldim - Resim : 1

Alex de Souza Neden Fenerbahçe’ye Geldi?


Alex de Souza, UOL adlı Brezilya medyasına verdiği röportajda, Fenerbahçe’ye transfer olma sürecinde yaşadıklarını anlattı. Alex, Fenerbahçe’den aldığı teklifin çok cazip olduğunu ve bu yüzden Türkiye’ye geldiğini itiraf etti. Alex’in sözleri şöyle:

“Bana önerilen sözleşme korkutucuydu. Bu sözleşmeyi geri çeviremeyeceğim için transfer oldum. 20’den fazla uçak bileti, iki araba, bir ev, maç başı ücretler, asist ödülleri ve daha neler neler… 3 alırken, 8 almaya başladım.”

Alex, ayrıca Türkiye’de kontratının bittiği dönemde Avrupa pazarında bir oyuncu olmadığını ve ikinci sınıf bir oyuncu durumuna düştüğünü de söyledi. Alex, o dönem Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüştüğünü ancak bu tekliflerin Türkiye’den ayrılmaya değmeyeceği kanısına vardığını da belirtti.

Alex de Souza Nasıl Ayrıldı?


Alex de Souza, Fenerbahçe’deki son sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya gelen Alex, sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek takımdan ayrıldı. Alex’in ayrılışı taraftarları üzdü ve protestolara neden oldu. Fenerbahçe taraftarları, Yoğurtçu Parkı’ndaki efsanevi Lefter Küçükandonyadis heykelinin yanına Alex’in heykelini dikti.

Alex de Souza, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Brezilya’nın Coritiba takımına geri döndü. Burada iki sezon daha oynayan Alex, 2015 yılında futbolu bıraktığını açıkladı. Alex, futbolu bıraktıktan sonra bir süre futbol yorumculuğu yaptı. 2020 yılında ise Brezilya’nın Avaí takımının teknik direktörlüğüne getirildi. Alex, halen bu görevini sürdürmektedir.

Etiketler: Alex de Souza