Felaket kapıda! Karasu, Kandıra, Kaynarca derken Riva’ya da sıçradı! Çok şiddetli... Peş peşe yasak geldi

Son dönemde Karasu, Kandıra, Kaynarca gibi bölgelere getirilen yasaklar sonrasında, şimdi de Riva'ya yeni bir yasak geldiği haberleri geliyor. Yetkililer, yasakların ardı ardına gelmesinin sebebini henüz açıklamasa da, önemli bir durumun söz konusu olduğu anlaşılıyor.

Felaket kapıda! Karasu, Kandıra, Kaynarca derken Riva’ya da sıçradı! Çok şiddetli... Peş peşe yasak geldi

Beykoz Kaymakamlığı, yaklaşan yoğun dalga ve rüzgarlı hava nedeniyle bu hafta sonu Riva sahilinde denize girilmemesi gerektiğini duyurdu. Aynı şekilde Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçeleri için de denize girmeme uyarıları yapıldı.

TARİH VERİLDİ

Hava koşullarının olumsuz etkileri, birçok bölgede denize girmeyi tehlikeli hale getirdi. Beykoz Kaymakamlığı, yarın ve 27 Ağustos Pazar günü Riva sahilinde rüzgarın saatte 30-35 kilometre hızla eseceği, dalga yüksekliğinin ise 3-4 metre olacağı tahminleri üzerine denize girişin yasaklandığını belirtti.

O BÖLGELER İÇİN UYARI VERİLDİ

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde de benzer şekilde deniz koşulları tehlikeli olarak değerlendirildi. Kovanağzı, Kerpe, Miço Koyu, Kumcağız ve Cebeci bölgeleri dışındaki plajlarda ve koylarda cankurtaran hizmeti verilmediğine dikkat çekilerek, vatandaşlardan bu alanlarda denize girmemeleri istendi.

Sakarya'nın Karadeniz kıyısındaki ilçeleri olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da da 26-27 Ağustos tarihlerinde yoğun dalga beklentisi nedeniyle denize girilmemesi konusunda uyarı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, cankurtaran ekiplerinin 2 aydır hazır beklediğini ve sezonun başından bu yana can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Meteoroloji uzmanlarının raporlarına göre, bu hafta sonunda denizde yüksek dalgalar ve güçlü rüzgarlar bekleniyor. Uzmanlar, özellikle pazar günü sahillerin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı ve insanların güvenlik kurallarına uyup canlarını riske atmamaları gerektiğini vurguladı.