FED Kasım ayı faiz kararı sonrası dolar kuru ve altın fiyatlarında sert dalgalanma! 1 dolar kaç TL oldu?

Amerika Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı açıklandı. Faiz kararının ilan edilmesinin ardından piyasalarda anlık sert tepkiler yaşanırken ilk fiyatlamalar da geldi. Dolar ve altında son durum ne?

FED Kasım ayı faiz kararı sonrası dolar kuru ve altın fiyatlarında sert dalgalanma! 1 dolar kaç TL oldu?

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından açıklanan Kasım ayı faiz kararı sonrasında piyasalarda sert dalgalanmalar yaşandı. FED'in faiz kararı sonrasında dolar kuru ve altın fiyatları beklendiği gibi hareketli anlar yaşadı. 

FED'in Kasım ayı toplantısı ile beklentiler ile doğru orantılı bir şekilde 75 baz puanlık faiz artışı kararı alındı. Böylelikle Amerika federal politika faiz oranı yüzde 3,75 - 4 bandına çekerek faizi yüzde 4 seviyesine çekmiş oldu. Böylelikle FED politika faiz oranını 4. kez 75 baz puan faiz artırımı yapmış oldu. 

FED FAİZ KARARI SONRASINDA DOLAR KURUNDA SON DURUM NE?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından açıklanan politika faiz oranı kararı piyasalarda dalgalanma yaşanmasına neden olurken alınan kararın tüm üyelerin ortak kararı ile alınmış olması toplantıya damga vurdu. Böylelikle Aralık ayı faiz kararı için de FED'in aynı kararlılıkla yola devam edeceği yorumlarına neden olduğu için dolar endeksinde güçlenme yaşandı. 

FED Kasım ayı faiz kararı sonrası dolar kuru ve altın fiyatlarında sert dalgalanma! 1 dolar kaç TL oldu? - Resim : 1

Yaşanan dalgalanma sonrasında anlık dolar kuru 16,6164 TL seviyesini test etti. Türk Lirası işlemlere kapalı olarak görünmesine rağmen sığ piyasalarda işlemler devam ederken yarın 09:00 itibari ile piyasaların açılması ile son durum belli olacak. 

FED Kasım ayı faiz kararı sonrası dolar kuru ve altın fiyatlarında sert dalgalanma! 1 dolar kaç TL oldu? - Resim : 2

FED FAİZ KARARI SONRASINDA ANLIK ALTIN FİYATLARI NE KADAR, FAİZ KARARI ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

FED'in tüm üyeleri ile ortak 75 baz puanlık faiz artışı kararı alması şahin mesaj olarak tanımlanırken bu da dolar kurunda yeniden yükselişi ve altın fiyatlarında ise düşüşü tetikledi. Ons altının fiyatı 1.667,45 dolar seviyesine çekildi. Gözler birazdan gerçekleşecek olan Powell konuşmasına çevrildi. Powell faiz artış hızına ilişkin şahin ya da güvercin mesajlar verirse buna göre piyasalar yönünü belirleyecek.