Fatih Portakal ‘Deep Fake’ dolandırıcılığını ifşa etti! Kanmayın, her şeyinizi kaybedebilirsiniz kanmayın 📺

Gazeteci Fatih Portakal Sözcü TV Ana Haber programında Deepfake dolandırıcılığını ifşa etti. Fatih Portakal, kendisini bile kullanıp masum insanların hedef alındığını söyledi. İşte detaylar...

Sitene Ekle

Sözcü TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal bir süredir ‘Deep Fake’ yöntemiyle ünlülerin sesini ve görüntüsünü taklit ederek yapılan dolandırıcılığı ifşa etti. 

Dolandırıcıların taktiği: Deepfake

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Yapay zeka araçları yaygınlaşıyor sosyal medyada yapay zeka ile üretilen binlerce reklam yayınlanıyor. Deepfake son günlerde dolandırıcıların da taktiği oldu. 

Ünlüler ve güvenilir isimlerle hedef alınıyor

Yapay zeka araçlarını kullanarak ünlülerin sesini ve görüntüsünü taklit eden dolandırıcılar, güvenilir isimleri kullanarak da sahte sitelere yönlendiriyor. Ağlarına düşürdükleri kullanıcıların banka hesaplarını ve kişisel bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar için uzmanlar uyarıyor. 

Fatih Portakal’dan ‘Deepfake’ dolandırıcılığı uyarısı

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber’in 23 Nisan’daki yayınında Deep Fake’ yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa ilişkin uzman isimlerin uyarılarına yer verdi.  

Fatih Portakal, “Bütün ünlüleri kullanabiliyorlar. Gazetecileri, aktörleri hatta beni bile kullanabiliyorlar ve kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar.” dedi.