EYT'de sona gelindi! Son adımlar atılırken staj ve çıraklık mağdurlarına haber geldi!

EYT kapsamında 2 milyon 500 bin kişinin emekli olması beklenirken meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeniyle mecliste çalışmalar askıya alınmış ve EYT çalışmaları ertelenmişti.

EYT'de sona gelindi! Son adımlar atılırken staj ve çıraklık mağdurlarına haber geldi!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT kapsamında son adımlar atılırken emeklilik hayali kuran milyonlarca kişinin hayallerini gerçekleştirecek Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında araştırmalar yapılmaya devam ediyor. EYT kapsamına giremeyen staj ve çıraklık mağdurları için sevindirecek haber geldi. 

EYT kapsamında 2 milyon 500 bin kişinin emekli olması beklenirken meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeniyle mecliste çalışmalar askıya alınmış ve EYT çalışmaları ertelenmişti. Milyonlarca kişi meclisten çıkacak haberi beklerken gündeme staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren bir gelişme geldi. Peki staj ve çıraklık mağdurları emekli olabilecek mi?

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EMEKLİ OLABİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin yeni bir rekor kırdığını söyleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Staj mağduriyeti nedeniyle EYT'den yararlanamayan vatandaşlar hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Özer'in açıklamaları merak konusu oldu. 

Staj döneminde sigorta girişi EYT kapsamında sayılmayan vatandaşlar sosyal medyadan sık sık mağduriyetlerini duyurmaya çalışırken milyonları yakından ilgilendiren EYT kapsamında çıraklık ve staj mağdurlarına yer tanınıp tanınmayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru için önemli olan EYT kapsamında emekli olabilmek için gün sayarlarken  "Staj sigortası uzun iş kolu sigorta kapsamına alın" diyen mağdurlar EYT kapsamında değerlendirme yapılmasını talep etti. 

''99 ÖNCESİNE EYT HAKLARI VERİLSİN''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin yeni bir rekor kırdığını söylerken aynı zamanda 99 öncesi EYT haklarının da geri verilmesini talep etti. EYT kapsamına giremeyen staj ve çıraklık mağdurları hala gelecek haberler için gözlerini yetkili isimlere döndürürken EYT'ye ilişkin bir açıklama geldiğinde anında haberdar olmak için medyahaber.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

Etiketler: eyt