Konserve Yaparken Bu Basit Ayrıntıya Dikkat Edin: 5 Dakika Önce Yapmanız Gereken Şey Konserveyi İlk Günkü Gibi Taze Tutuyor

Yaz mevsiminde bol bol bulunan domatesleri kışın da tüketmek isteyenler için harika bir çözüm: Evde domates konservesi yapmak. Peki, Ev yapımı domates konservesi tarifi nasıl? Ev yapımı domates konservesi nasıl yapılır? İşte adım adım evde domates konservesi yapmanın sırları.

Konserve Yaparken Bu Basit Ayrıntıya Dikkat Edin: 5 Dakika Önce Yapmanız Gereken Şey Konserveyi İlk Günkü Gibi Taze Tutuyor

Yaz mevsimi tezgahlarda taze sebze ve meyve zenginliği sunuyor. Bu mevsimin en leziz ürünlerinden biri de domates. Hem damak tadımıza hitap eden hem de sağlığımız için faydalı olan domatesleri mevsim sona erdiğinde de tatmak isteyenler için ideal bir seçenek var: ev yapımı domates konservesi.

Konserve Yaparken Bu Basit Ayrıntıya Dikkat Edin: 5 Dakika Önce Yapmanız Gereken Şey Konserveyi İlk Günkü Gibi Taze Tutuyor - Resim : 1

Domates, C vitamini, likopen, potasyum ve lif gibi birçok besin öğesini içeriyor. Bu nedenle taze domatesleri mevsiminde değerlendirmek kadar, onları konserve yaparak kış aylarında da bu faydalardan yararlanmak mümkün. İşte evde domates konservesi yapmanın malzemeleri ve yapılışı:

MENEMENLİK İÇİN MALZEMELER

5 kilo Çanakkale domatesi 1 yemek kaşığı dolusu tuz Cam kavanoz Yeni kavanoz kapakları

YAPILIŞI

Evde domates konservesi yapmak için öncelikle domatesleri bol suda yıkayın. Sonra domatesleri ayıklayın. Büyük ve derin bir tencereye domatesleri dörde bölerek atın. Tüm domatesleri bu şekilde tencereye alın. Sonra harlı ateşte domatesler kaynayana ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen domatesleri blenderdan geçirin. Ardından ocağı kısık ateşe alın ve domates sosu koyulaşana kadar kaynatın. Domates sosu koyulaştığında içine 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Evde domates konservesi yaparken kullanacağınız kavanozları iyice temizleyip kurulayın. Kavanozun içinde ıslaklık kalırsa konserveniz bozulabilir. Ayrıca kavanoz kapaklarının yeni olmasına dikkat edin.

Emek vererek yaptığınız ev yapımı domates konservelerini riske atmamak için kavanoz kapaklarını yeni alın. Daha sonra kepçe veya cezve ile dikkatlice domates sosunu cam kavanozlara doldurun. Yeni aldığınız kavanoz kapaklarını sağa sola çevirerek sıkıca kapatın ve ters çevirin. 1 gün boyunca domates konservelerini ters olarak bekletin. Kışın çorbalarınıza ve yemeklerinize lezzet katacak olan domates konservelerini güvenle kullanabilirsiniz. İsterseniz domatesleri dilimleyerek içine sivri biber de ekleyip farklı bir konserve de yapabilirsiniz.

Evde domates konserveleme işlemi bu kadar basit! Bu konservelediğiniz domatesleri kış aylarında çorbalarınızda, soslarınızda veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı alternatifler yaratmak için bu adımları takip ederek mevsimin bolluğunu yıl boyu sofralarınıza taşıyabilirsiniz.