Esnafa 350 bin TL destek açıklandı: 60 ay vadeyle esnafa maddi destek başvuruları devam ediyor!

Ticari kredi arayan esnaflara TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları kredisinde müjdeli haber geldi. İşletme kredisinden yararlanmak isteyenlere 350 bin TL’ye kadar nakit desteğinde 60 ay vade seçenekleriyle kolay ödeme imkanı sunulacak…

Esnafa 350 bin TL destek açıklandı: 60 ay vadeyle esnafa maddi destek başvuruları devam ediyor!

Son dönemde yüksek enflasyon yüzünden harcamaları artan ve nakit sıkıntısı çeken esnaflara bekledikleri müjdeli haber geldi. TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları işletme kredisi, 350 bin TL limite çıkarken işyeri satın alımlarında limit 500 bin TL’ye kadar yükseltiliyor. Bu kredinin geri ödemesi 5 yıl vadede, ticari kredilerde ise 7 yıl vadede yapılıyor. Kamu bankalarından Halkbank aracılığıyla verilen TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları işletme kredisinde senelik yüzde 9.5 faiz oranı uygulanıyor. Esnaflara can suyu olan bu kredide aylık faiz oranı ise yüzde 0.79 olarak açıklandı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi Faiz Oranları

Esnafa 350 bin TL destek açıklandı: 60 ay vadeyle esnafa maddi destek başvuruları devam ediyor! - Resim : 1

TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, kredi talebinde bulunan esnaflara 3 farklı kategoride nakit desteği sunuyor. İşletme kredisi, ticari firmanın temel ihtiyaçlarını gidermek için verilirken, işyeri satın alma kredisi ise dükkan alımlarında geçerli oluyor. Son olarak esnaflara ticari araç satın almaları için araç kredisi de veriliyor. Tüm bu kredi paketlerinde farklı vade seçenekleri ve ödeme koşulları bulunuyor. Ancak kredi türü farklı olsa da esnafa verilen bu 3 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları kredilerinde tek faiz oranı uygulanıyor. 2022 yılı için belirlenen TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları kredi faiz oranları yıllık yüzde 9.5, aylık ise yüzde 0.79 olarak açıklandı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Kredisi Ödeme Planı

Son dönemde ticari kredilerin önemi giderek arttı. Ticari alanda faaliyet gösteren esnaflar, sektör fark etmeksizin artan maliyetlerden şikayetçi olmaya başladı. Bu süreçte ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için zaman zaman nakit para desteğine ihtiyaç duyan esnaflara TESKOMB Esnaf ve Sanatkârlar Odaları’ndan müjdeli haber geldi. İşletme ve işyeri satın alım kredileri dışında araç satın almak isteyen esnafa da düşük faizli ticari kredi verilecek. Her kredinin farklı vade seçenekleri olmasına rağmen faiz oranı yıllık yüzde 9.5 olarak uygulanacak.

Etiketler: kredi