Erdoğan’dan spor kulüplerine deprem bölgesi çağrısı: Tribünlerden paralar geliyor, öyleyse bunların bir kısmını buralara aktaralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, deprem bölgesine yapılan konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, spor kulüplerine de çağrı yaptı bakın ne söyledi.

Erdoğan’dan spor kulüplerine deprem bölgesi çağrısı: Tribünlerden paralar geliyor, öyleyse bunların bir kısmını buralara aktaralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma törenine katıldı. Törene canlı bağlantı ile katılan Erdoğan şöyle konuştu:

“DEPREM BÖLGESİNDEN ELİMİZİ HİÇ ÇEKMEDİK”

“Seçim döneminde de deprem bölgesinden elimizi hiç çekmedik. Sahada yapılan çalışmaları, ihtiyaçları, sıkıntıları bizzat takip ettik. En acil olanlarından başlamak suretiyle depremzedelerimizin ihtiyaçlarını süratle gidermeye çalıştık. “

"325 KONTEYNER KENTTE 178 BİN 350 KONTEYNERİN KURULUMU YAPILMIŞTIR"

“Tespitlerimize göre Maraş’ın neredeyse üçte biri oturulamaz hâle gelmiştir. Şehrimizde yapılması gereken deprem konutu sayısı 19 bin 418'dir. Köy evleri ve ahırlarla birlikte bu rakam 29 bin 47'ye ulaşıyor. Deprem bölgesinde ise toplam 680 bin konutun ve 170 bin ahır, depo, iş yeri gibi bağımsız bölümün inşa edilmesi gerekiyor. Bu ağır tablo karşısında asla ümitsizliğe kapılmadık. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan evleri, iş yerleri yıkılan insanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvadık.  325 konteyner kentte 178 bin 350 konteynerin kurulumu yapılmıştır. 15 Ağustos'a kadar inşallah tesislerde ve çadırlarda kalan az sayıdaki vatandaşımızı konteynerlere yerleştirmiş olacağız.”

“AHDİNE SADIK BİR HÜKÜMET OLARAK YERİNE GETİRDİĞİMİZ TÜM VAATLERİMİZ GİBİ BU SÖZÜMÜZÜ DE İNŞALLAH TUTACAĞIZ”

“İlk 1 sene içinde 319 bin konutu inşa edip hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Ahdine sadık bir hükümet olarak yerine getirdiğimiz tüm vaatlerimiz gibi bu sözümüzü de inşallah tutacağız. “

“BÖLGEDE ŞİMDİYE KADAR YAKLAŞIK 180 BİN KONUTUN İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

“Bölgede şimdiye kadar yaklaşık 180 bin konutun ihalesi gerçekleştirildi. Zemin etütleri yapılmış, rezerv alanlarda inşaatlar hızla yükseliyor. Gerek rezerv alan bulmakta çekilen zorlukların üstesinden gelmek gerekse vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak amacıyla yerinde dönüşüm projesini başlattık. Hibe ve çok uygun şartlarda kredi desteği içeren projemiz, deprem bölgesinde büyük bir teveccühle karşılandı.

"160 BİNDEN FAZLA İNSANIMIZ YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN BAŞVURU YAPTI"

“Şimdiye kadar 160 binden fazla insanımız yerinde dönüşüm için başvuru yaptı. Bu vatandaşlarımız arasında 20 binden fazla Maraşlı kardeşimiz vardır. Yerinde dönüşüm projesi ile sadece inşaatlar hızlanmayacak. Aynı zamanda ekonomi canlanacak, yeni istihdam alanları oluşacak, mahalle kültürü hayat bulacak ve konutlar daha az maliyetle hayata geçirilecektir. Ayrıca depremde hasar gören illerimizde şehir meydanlarını hükümet olarak biz yapacağız. Böylece her bir şehrimize asırlar boyu yaşayacak bir merkez kazandırmış olacağız. Depremin yıktığı şehirlerimizi altyapısı ve üstyapıyla daha görkemli, daha dayanıklı, daha ferah bir şekilde inşa edeceğiz.”

"TOKİ'MİZ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN DE ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR"

“Allah'a hamdolsun şimdiye kadar TOKİ binalarıyla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadı. TOKİ'miz 6 Şubat depremlerinden de alnının akıyla çıkmıştır. Deprem felaketi, özellikle kentsel dönüşüm hamlelerinin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.”

"TÜRKİYE GENELİNDE 6,5 MİLYON KONUTU SÜRATLE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

“Son 21 yılda kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık namına ne yaptıysak biz işte bu takoz zihniyete rağmen yaptık. Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkenin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık. Böylece 20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturdu. Türkiye genelinde 6,5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz. İnşallah bunları tamamladığımızda şehirlerimiz hem güzelleşecek hem de depremlere çok daha hazırlıklı hale gelecektir. Biraz sonra canlı bağlantıyla temelini atacağımız kentsel dönüşüm projelerimiz bu vizyonumuzun bir parçası olarak görüyorum. Bakanlık, TOKİ, Emlak Konut ve hayırseverlerimizin eliyle Kahramanmaraş merkezde 3 noktada, Pazarcık ilçesinde 2 köyde, Türkoğlu ilçesinde 1 köyde, Pazarcık'ta küçük sanayi sitesi olmak üzere 7 ayrı bölgede temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Toplamda 9074 konut ile 231 iş yeri için bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Bu konutların 913 adeti hayırseverlerimiz tarafından inşa edilecektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, GS spor kulübüne bu anlamlı destekleri için şahsım milletim ülkem adına teşekkür ediyorum. Rabbim bizi her türlü afetten muhafaza buyursun diyorum.”

“BU KADAR TRİBÜNLERDEN PARALAR GELİYOR, ÖYLEYSE BUNLARIN BİR KISMINI NE YAPALIM, BURALARA AKTARALIM”

“Galatasaray kulübünün 250’lik ilk adımla tebrik ediyorum. Tabii Kayseri’yi bir kenara koymak olmaz. Kayseri bakalım kaç konutla bu işe katılacak, bunu da göreceğiz. Ama diğerlerini de Fenerbahçe, Trabzon, Beşiktaş onları da bekleyeceğiz. Bakalım onlar kaç konutla inşallah bu yarışın içerisinde yer alacaklar. Hayırda yarış bu başka bir şey değil. Bu kadar tribünlerden paralar geliyor, öyleyse bunların bir kısmını ne yapalım, buralara aktaralım. Kazalardan, belalardan kurtulmak için bu birebir ilaç.”